Još jedan koncert Dragoljuba Đuričića 30. juna na terasi KIC-a - Vijesti.me
Još jedna lavina

Još jedan koncert Dragoljuba Đuričića 30. juna na terasi KIC-a

Mislim da ću na drugom koncertu izbaciti glumu, a pojačaću ples

Nakon veoma uspješnog koncerta najpoznatijeg crnogorskog bubnjara Dragoljuba Đuričića, koji je održan prošlog vikenda u sali KIC-a, oni koji nijesu uspjeli da dođu do karata za ovaj muzički spektakl, moći će da u njegovom muzičkom performansu uživaju 30. juna na terasi KIC-a.

"Nadam se da se termin do tada neće promijeniti. Želio sam da reprizu druženja koje je bilo 20. maja u KIC-u napravim prije, ali nijesam mogao jer su bubnjari koji sviraju sa mnom veoma zauzeti. I sada imam najavu da bi jedan od njih mogao da izostane, ali ako se to desi naći ću zamjenu", ističe Đuričić.

Na njegovom prvom koncertu, publika nije imala priliku samo da čuje Dragoljuba kako svira. On je te večeri još i pjevao, plesao, čak i glumio, i u prepunoj sali priredio pravi muzičko-zabavni spektakl.

"Nikad nijedan moj koncert nije bio isti. To šta ću raditi na koncertu određuje publika i moje trenutno stanje. Scena sale KIC-a i scena njihove terase nije ista. Mislim da ću na drugom koncertu izbaciti glumu, a pojačaću ples.

Teško mi je sad da tačno preciziram šta će sve tu biti, jer nakon prvog koncerta koji je odlično prošao imam mnogo veću odgovornost da onaj koji predstoji napravim mnogo ozbiljnije i bolje, i da se popnem makar stepenicu više", obećava Đuričić.

Na prethodnom koncertu bubnjar koji već 40 godina svira imao je i mnoštvo gostiju, među kojima su bili i Rambo Amadeus sa kojim je izveo duet “Nama treba ritam jak” i Vlatko Stefanovski sa kojim zbog pucanja video linka nije uspio da do kraja odsvira “Uči me majko, karaj me”.

Na taj koncert Đuričić je planirao da dovede i svog prijatelja, bubnjara Mama Dua iz Senegala, ali kako je tada rekao “zakazali su diplomatski odnosi”.

"Ovih dana ćemo znati da li će Mama Du dobiti srpske papire, ukoliko ih dobije onda neće biti problem i pojaviće se na koncertu koji je zakazan za 30. jun. Ostale goste ne bih ponavljao sem malog Đurađa Đuričića koji je i počeo da svira bubnjave gledajući mene.

Tako i da ja prekinem, ima ko da nastavi da svira. On je pravo čudo od djeteta i prvi je bijelac koji je naučio da svira bubnjeve sa dvije i po godine, još je i moj daleki rođak", zaključuje Đuričić.

„Nijedan moj nastup nije bio isti, šta ću raditi određuje publika i moje trenutno stanje. Nakon prvog koji je odlično prošao imam mnogo veću odgovornost da onaj koji predstoji napravim mnogo ozbiljnije i bolje, i da se popnem makar stepenicu više”, obećava Đuričić

Spektakl koji je godinama čekao Đuričić se nije nadao da će njegov koncert koji je održan prije desetak dana toliko dobro proći. - Karte su rasprodate i prije nego što smo dali reklamu, čak ni plakate koje smo odštampali nijesmo lijepili.

Koncert je zaista odlično protekao i na ovakav spektakl sam godinama čekao. On je ujedno bio i moj dug prema Crnoj Gori, jer već odavno radim slične programe po svijetu, a nikako da napravim koncert u Podgorici. Ovoga puta “Balkanska lavina” krenula je upravo iz glavnog grada Crne Gore i meni je drago zbog toga - otkriva Đuričić.


Najčitanije iz sekcije Muzika