Katarina Radulović ima novu pjesmu: Ne pravi kompromise sa dobrim ukusom - Vijesti.me
"MALO, MALO"

Katarina Radulović ima novu pjesmu: Ne pravi kompromise sa dobrim ukusom

“Želim da napomenem, mama se i ovog puta pobrinula da u spotu ja budem ja. Dakle, da se ponašam sasvim prirodno, da obučem svoje drage odjevne komade, da sam u društvu najboljih prijatelja."

Scena iz spota "Malo, malo"
Scena iz spota "Malo, malo" (Foto: Miodrag Marković/YT)

Mlada crnogorska pjevačica Katarina Radulović, nakon brojnih učešća na dječjim festivalima, objavila je novu pjesmu “Malo, malo” za koju je snimila i spot, a kako je potvrdila u razgovoru za “Vijesti”, novi singl je na neki način odrasliji u odnosu na materijal sa kojim se ranije predstavljala.

Na početku intervjua, Radulović je otkrila više o timu koji stoji iza pjesme i spota “Malo, malo”.

“Pjesma je nastala još prošle godine. Najprije tekst koji je Sanja Perić napisala upravo za mene. Dakle, vidi me tim očima i smatrala je da poslije pjesme ‘Uživaj dok si dijete’ na kojoj smo prethodno sarađivale, treba da pošaljem još jednu važnu poruku svojoj generaciji. Inicijalno se zvala “Budi svoj”, ali smo se malo igrale sa nazivom. Svakako su te riječi upečatljive na refrenu”, prisjeća se muzičarka.

“Onda smo tražili kompozitora i aranžera koji će je donijeti uz moderan zvuk, u skladu sa vremenom i trendom. Čim sam čula ‘catchy’ melodiju Slavka Milovanovića znala sam da je to to! Odmah sam je otpjevala. Ubrzo je i Vladimir Jovan završio ‘trendi’ aranžman. Onda smo tragali za ekipom koja će odraditi spot. I desilo se pravo otkriće, za mene. Naš Miodrag Marković je samo još jedan u nizu profesinalnog tima. Slijedio je moje želje, ali i svoj istančan ukus i znanje”, dodaje ona.

“Zbog toga što trenutno pohađam školu u Beogradu, vezali smo se za produkciju ‘Tropical Life is Fun’ i nisam se pokajala”, istakla je sagovornica “Vijesti”, koja priznaje da je “Malo, malo” “odraslijeg” zvuka, u odnosu na ranije pjesme sa kojima se predstavljala, a odgovara i na pitanje da li je to žanr kojim želi da se bavi u daljoj karijeri.

“Jeste, možda zato što sam i ja odraslija. Mnogi mi pišu da sam od svog prethodnog spota ‘Planeta Zemlja’ značajno porasla. Ovo jeste moje ‘teen’ izdanje, ali nisam htjela da pravim kompromise sa mjerom dobrog ukusa i normalnim sistemom vrijednosti, što bi rekla moja mama. Naravno, potpuno je razumijem i saglasna sam. Dali smo sve od sebe da čitav projekat uskladimo sa mojim godinama, a da opet ispratimo muzički trend i vrijeme u kojem živimo. Ne mogu reći da će ovo biti moj pravac, baš kao što nisam sigurna da li će mi i muzika biti životno opredjeljenje. Za sada je sve na nivou zabave”, tvrdi ona.

Radulović u spotu za pjesmu “Malo, malo”
Radulović u spotu za pjesmu “Malo, malo”(Foto: Miodrag Marković/YT)

“Želim da napomenem, mama se i ovog puta pobrinula da u spotu ja budem ja. Dakle, da se ponašam sasvim prirodno, da obučem svoje drage odjevne komade, da sam u društvu najboljih prijatelja. Djevojčice koje igraju uz mene i sa kojima provodim jedan sasvim običan dan su Mirja Gegović i Jelena Dobričanin. Članice su plesne škole ‘Beauty’ i same su osmislile koreografiju. Mekani pjesak ih je malo osporavao, ali ja sam jednako zadovoljna. Voljela bih da sve djevojčice zapaze karakteristične pokrete i da ih primjenjuju kada god čuju ovu zaraznu melodiju ili su u situaciji da plešu”, poručuje Radulović.

“Ostali učesnici u spotu, u kadrovima koje smo dosnimili u Beogradu, su Dušan Bajec, Lea Pantić, Dorotea Vračević, Viktor Petar Pejčić i Anđela Brković. Sa nekima idem u razred, a sa nekima se privatno družim. Srećna sam što su ovu radost dijelili sa mnom”, istakla je ona, a zatim se osvrnula i na atmosferu tokom snimanja spota.

“Lokacije su moja čarobna Ada Bojana gdje provodim skoro čitavo ljeto i djelovi Beograda u koje takođe često odlazim. Atmosfera je uvijek odlična, a jedini ko je neposlušan sam upravo ja. Ne volim ništa što je ‘po šablonu’, kako i pjesma kaže. Volim spontanu atmosferu i slijedim ideje koje mi instinktivno dolaze. Budem pomalo napeta, jer se plašim da neću sve stići. Na ovakvim snimanjima je kratak dan, pogotovo na Adi gdje je vrijeme vrlo promjenljivo, vjetar raznosi pijesak koji kamera baš i ne voli. Ugrabili smo sami kraj ljeta za snimanje. Na montažu smo čekali, jer ova produkcija sarđuje sa vrlo popularnim izvođačima. Zato smo, skoro došli do zime. Ne mari, da se podsjetimo kako je dobro ljeti”, poručuje ona.

Radulović otkriva i da u narednom periodu njeni obožavaoci mogu očekivati još novih pjesama.

“Naravno. One i nastaju da bile naše, zajedničke. Tako je to sa umjetnošću. Imam već neke ponude. Kompozitori i tekstopisci me prepoznaju u određenim ulogama, i sviđa mi se što pogađaju metu. Voljela bih da imam malo više vremena da napravim promociju u mojoj Podgorici za sve drage ljude koji me prate i podržavaju, jer podršku svih značajnijih kulturnih institucija već imam. I zahvalna sam im na tome”, ispričala je ona.

Pozvala na humanu akciju

U sklopu pjesme na Youtube kanalu mlada pjevačica pozvala je fanove da budu dio akcije “Budi human” i pošalju broj 1 na 14543.

“Kad iskreno srcem želiš da budeš nekome od pomoći onda nije potrebno da to napominješ i pridaješ velik značaj. Svi koji prate moj rad znaju vrlo dobro da je usmjeren na sve što je poučno, kreativno, pa i humano. Uvijek će biti tako. Nažalost zbog brojnih školskih obaveza ne stižem da objedinim pjesme u album, koji će takođe biti izdat u humanitarne svrhe. Požuriću”, obećala je ona.


Najčitanije iz sekcije Muzika