Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" otvoren tokom juna - Vijesti.me
OSTAVIO NAIZBRISIV TRAG

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" otvoren tokom juna

Zadužbina poznatog muzičara osnovana je 2019. godine sa namjerom da se sačuva autorska i lična zaostavština muzičara

Milan Mladenović
Milan Mladenović (Foto: ALEKSANDAR MILOSAVLJEVIĆ)

Ovogodišnji konkurs za nagradu "Milan Mladenović", za muzičko djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti, biće otvoren od 1. do 30. juna, saopštili su organizatori.

Nagrada je ustanovljena, kako podsjećaju, sa ciljem da se podstiče muzičko stvaralaštvo koje krase osobine svojstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini i dodeljuje se djelu koje je svojim sadržajem i naslovom u skladu sa dostojanstvom njegovog djela.

Prošle godine, 21. septembra, na dan rođenja ovog muzičara, prvi laureat bio je bend Artan Lili. 

"Potrudili smo se da nam aktuelna situacija ne remeti planove. Pravo da konkurišu imaju autori iz svih bivših jugoslovenskih republika sa muzičkim djelom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji tih republika", poručuju organizatori.

Djela, kojima se konkuriše za nagradu moraju biti objavljena između 30. juna 2019. i 30. juna 2020. godine, što podrazumijeva da su trajno pristupačna javnosti putem nosača zvuka ili platformi za digitalnu distribuciju.

Prijavljivanje će biti moguće na sajtu Zadužbine Milana Mladenovića dok će dodatne informacije biti uskoro objavljene na njihovoj Fejsbuk i Instagram stranici.

Zadužbina Milana Mladenovića osnovana je 2019. godine sa namjerom da se sačuva autorska i lična zaostavština muzičara koji je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni.