Marčelo zatvorio šesto izdanje Bedem festa - Vijesti.me
NIKŠIĆKI FESTIVAL

Marčelo zatvorio šesto izdanje Bedem festa

Na Bedemu je predstavljen i crnogorski rep, kroz lik i djelo nikšićkog MC Blunta, koji je nastupio prije Marčela, ali je tokom večeri dominirao alt rok zvuk

Marčelo
Marčelo (Foto: Bedem fest/Facebook)

Ovogodišnje, šesto izdanje Bedem festa zatvorio je rano jutros jedan od najpopularnijih srpskih repera Marčelo.

Muzičar i pisac iz Paraćina zatvorio je program na glavnoj bini posljednje festivalske večeri, a pred nikšićkom publikom je nastupio sa svojim Filter Crewom. Srpski reper je inače u grad piva i čelika došao prekjuče, a ranije juče je učestvovao na tribini "Rokenrol cirkus" u okviru treće epizode događaja "Premotavanje" u organizaciji Mulj muzičkog portala.

Osim Marčela, o tome kako pomoći mladim bendovima pričali su i Bojan Lalović iz Sea Rock festivala, Dunja Marušić iz Rok akademije Zaječarske gitarijade, Milan Korać iz sekretarijata za kulturu Opštine Nikšić i Sanja Šišović ispred Bedem festa. Oni su se složili da alternativna kultura ne može napredovati bez pomoći državnih institucija. 

Na Bedemu je predstavljen i crnogorski rep, kroz lik i djelo nikšićkog MC Blunta, koji je nastupio prije Marčela, ali je tokom večeri dominirao alt rok zvuk. Zvijezde su bili već odavno odomaćeni Oliver Nektarijević i njegova družina iz grupe Kanda Kodža i Nebojša, sastav prema kojem nikšićka, i uopšte crnogorska publika gaji posebnu ljubav.  Preovladavala je prava rokerska, hedonistička atmosfera, a Beograđani su se najviše posvetili predstavljanju pjesama sa aktuelnog albuma "Volja za noć", mada nisu izostali ni hitovi sa prethodnih albuma. 

Nektarijević je na binu izašao sa čašom u ruci i više puta nazdravljao i animirao publiku komentarima između pjesama, a u jednom trenutku je poručio da seksualna revolucija treba da traje.

"U Nikšiću smo na svom terenu", kazao je pjevač i pozdravio bendove DST, Autogeni treing i Vizant, a pred pjesmu "Prekidi stvarnosti" na binu se uz ovacije popeo i direktor Bedem festa Petar Šundić, za kojeg je Nektarijević kazao da je šampion.

Autogeni
Autogeni

"Na grad se spustila noć, neko će da spava, mi nećemo, imamo razlog za to", pjevao je Bedem dok se bližila ponoć.

Prije KKN-a binu su okupirali njihovi prijatelji, jedan od najpopularnijih crnogorskih rok bendova Autogeni trening, koji su dobro razmrdali publiku svojom standardno bučnom i dinamičnom svirkom.Ređale su se šutke, kolektivno pjevanje, a Dino Kapetanović i i ekipa odavno nisu bolje zvučali, iskuristivši sve prednosti velike bine. 

Autogeni
Autogeni

Program na glavnoj bini otvorio je podgorički bend Emily Rose, a uslijedila je svirka pobjednika festivala Bunt Rock Masters - beogradske alternativne rok grupe Dingospo Dali. 

Na Elektro stejdžu predstavili su se DJ-evi koji već imaju iskustvo nastupa po festivalima u Crnoj Gori i regionu, reprezenti nove domaće elektronske scene Soft 85, Darre, Darko Milošević i Mtech.


Najčitanije iz sekcije Muzika