Pero Defformero objavio novi singl: Inspiraciju našli u "Titaniku" - Vijesti.me
LJUBAVNA PJESMA FOLK METAL BENDA

Pero Defformero objavio novi singl: Inspiraciju našli u "Titaniku"

Numeru “Bez tebe” još uvijek nijesu uvrstili na koncertni repertoar, ali imaju u planu

Pero Defformero
Pero Defformero (Foto: Boris Pejović)

Folk metal bend “Pero Defformero” prije nekoliko dana obradovao je fanove novim singlom.

U pitanju je ljubavna numera “Bez tebe” za koju im je, otkriva pjevač sastava Goran Biševac Biške, kao inspiracija poslužio čuveni ljubavni film Džejmsa Kamerona “Titanik”.

“Taj sam film odgledao mnogo puta i bogami pustio suzu, pa sam morao da napišem ljubavnu pjesmu o toj situaciji. Eto, jadni Džek se smrznuo na onoj dasci želeći da Rouz nastavi svoj život i to je suština svega”, poručuje Biške.

I ova numera sastavljena je od stihova koji se rimuju, a sagovornik “Vijesti” smatra da je to odličan način da publika upamti pjesmu.

“Mora da se rimuje. Pa sjećate se i dok smo učili u školi svaka se pjesma rimovala, a onda nam je zbog toga bilo lakše da je naučimo. Nama je cilj da ih publika upamti što prije, kako bi je sa nama pjevali na koncertima”, poručuje Biške.

Numeru “Bez tebe” još uvijek nijesu uvrstili na koncertni repertoar, ali imaju u planu.

“Pjesma je tek izašla, da se zavrti i da je publika upamti pa ćemo je svakako svirati. Inače, drago nam je što se pjesma dopada publici s obzirom na to da smo sa ovim singlom ponudili malo drugačiji koncept, ali su naši fanovi to prihvatili, tako da su komentari pozitivni. Ozbiljno smo odradili posao, iako smo neozbiljan bend, tako da je to na neki način golicanje mašte publike, pa nije čudo što neki pjesmu komentarišu ozbiljno, a neki šaljivo”, objašnjava on.

No, nije samo to što se rimuju glavni razlog što publika lako upamti njihovu pjesmu, iako se ne mogu pohvaliti podrškom elektronskih medija.

“Od starta smo odlučili da naše pjesme budu proste, jer je bend imao taj pristup - zezanje. Što se medija tiče, nekako je i bolje što nas nema u medijima. I to ima svojih prednosti. Internet je danas otvorio mnoga vrata. Znate kako, najbolji posao kod privatnika je kad te neko ko je imao priliku sa tobom da sarađuje sa tobom preporuči. Tako i naše pjesme prijatelji preporuče jedni drugima i to ima svoju draž. Sjajno je kad sasvim slučajno otkriješ neki bend i nastaviš da ih sušaš”, kaže Biške.

Bend je pripremio i novi album koji donosi 11 numera.

“Riješili smo da objavljujemo singl po singl, a pratiće ih spotovi. Kad se ova numera zavrti za jedno mjesec, dva publika može očekivati novu pjesmu. To je bolji način za promociju pjesama. Multimedija records je naš izdavač, tako da će album biti objavljen negdje naredne godine, sa numerama koje smo predstavili publici do tada i četiri nove koje će publika čuti tek pošto izađe disk”, obećava Biške. M.VASIĆ