Posthumni album Lenarda Koena osvaja svjetske liste - Vijesti.me
"Thanks For the Dance"

Posthumni album Lenarda Koena osvaja svjetske liste

Koen je nekoliko posljednjih nedjelja života proveo stvarajući devet novih pjesama u svom domu

"Thanks For the Dance" objavljen 22. novembra
"Thanks For the Dance" objavljen 22. novembra (Foto: Screenshot/YouTube)

Trud koji je Lenard Koen uložio u svoj posljednji album njegovi poštovaoci duboko cijene. "Thanks For the Dance", petnaesto studijsko izdanje kanadskog kantautora, objavljeno je prije manje od dvije sedmice, a već je na vrhu top-lista najboljih izdanja širom svijeta.

Nekoliko posljednjih nedjelja života, kanadski kantautor proveo je stvarajući devet novih pjesama u svom domu. Bila je to oluja kreativnosti prepune strasti, piše Sidnej morning herald.

Potpuno svjestan da se kraj bliži, Koen je bio vođen posljednjim naletom inspiracije i umjetničke vizije, opisao je Adam Koen, sin legendarnog umjetnika.

Rezultat je album "Thanks For the Dance" koji je publika, očigledno, nestrpljivo čekala jer su brojne top-liste širom svijeta osvojene za tren oka.

Posthumni album čuvenog umjetnika objavljen je 22. novembra i debitovao je na vrhu liste najboljih albuma u njegovoj rodnoj Kanadi.

Pokorene su i top-liste najboljih albuma u Belgiji, Danskoj, Njemačkoj, Holandiji, Norveškoj i Švajcarskoj, prenosi Tanjug.