Prirodan zvuk nema zamjenu - Vijesti.me
AUDIOSTORM OBJAVIO EP ZA LONDONSKU ETIKETU

Prirodan zvuk nema zamjenu

„Slijede i dugotrajne pripreme za album i uvijek novi izazovi koje nose proljeće i ljeto koji su na pragu”

Ognjen Vuković, Audiostorm
Ognjen Vuković, Audiostorm (Foto: Dalibor Ševaljević)

Podgorički producent i DJ Ognjen Vuković, koji nastupa pod pseudonimom Audiostorm, objavio je EP “Analogue Agenda”, na kojem su se našle istoimena numera i “Inner Eye”. Novo izdanje jednog od lidera  elektronske scene u Crnoj Gori može se poslušati na Soundcloud stranici izdavača Lowbit Records, a kupiti u svim popularnijim onlajn prodavnicama poput Beatporta.

“Trake su bile gotove još krajem 2016. i s obzirom da je Lowbit imao već izvjestan broj izdanja unaprijed dogovorenih, tek sad izlaze. Lowbit ima politiku da samo jednom mjesečno objavljuje izdanja kako bi kvalitet ostao na nivou”, objašnjava Vuković  za “Vijesti”.

Ovo nije njegova prva saradnja sa londonskom izdavačkom kućom za koju je ranije objavio i EP “Karma”, a očekivanja su ovog puta velika budući da je  novo izdanje još prije izlaska dobilo podršku velikana progresivnog hausa kojim se Audiostorm bavi.

“Ernan Kataneo je vrtio/uvrstio ‘Analogue Agendu’ u svom čuvenom ‘Residentu (#314)’ po ko zna koji put, a Nik Voren je vrtio  drugu traku ‘Inner Eye’. Izdanje je dobilo izvanednu podršku do sad, a tek je očekujem narednih mjeseci”, istakao je Vuković.

Kao što mu i samo ime kaže, “Analogue Agenda” baziran je na analognom zvuku, otkrio je producent.

“U trakama su korišćene najfinije emulacije analognog zvuka poput Korg Miniloguea, Virus Ti, Arturie Minimooga, čijim pažljivim procesuiranjem sam dobio te tople boje u kompozicijama. Koristio sam multiplicirane lejere  što se tiče bas linija, bujne 303 arpedjo podloge sa filigrantski crtanim tranzicijama, orijentalni uticaj izražen kroz violine i čela... Moram reći da je ovo jedno od mojih kompleksnijih izdanja.

I svakako najdražih”, ocijenio je Podgoričanin.

Mada su digitalne tehnologije podosta proširile polje mogućnosti producentima i omogućile praktično bilo kome ko ima laptop da se bavi muzikom, primjetna je tendencija ka vraćanju analognih sprava u studije underground producenata, kaže Audiostorm.

“Zato postoji šansa da se u budućnosti zvuk  gradi na tom temelju. Ima izuzetnih virtuelnih instrumenata, da prosječan audiofil ne može prepoznati razliku, međutim prirodan zvuk bez gubitaka u lancu procesinga nema zamjenu”, smatra DJ koji je prošle godine nastupio na Dance Areni, drugoj najvećoj bini Exit festivala.

On je kazao da se uskoro može očekivati još materijala.

“Predstoje još izdanja koja se  čekaju još od prošlog ljeta, poput  trake ‘Freedom Fighters’ na atinskoj etiketi Dopamine Music, još nekih zanimljivih saradnji... Slijede i dugotrajne pripreme za album i uvijek novi izazovi koje nose proljeće i ljeto koji su na pragu”, poručio je DJ.

Nakon crnogorske zimske hibernacije, turneja po regionu

Vuković je kazao da u zimskim mjesecima ima manje nastupa, ali da je i pored toga zadovoljan svojom prisutnošću.

“U martu ide još jedna tura po regionu, Banjaluka prvi put i odmah dan nakon toga Zagreb, gdje je oba puta do sad bila fenomenalna energija i atmosfera. Novi Sad takođe u martu, uvijek se rado vraćam... Moram da kažem da je ove zime u Crnoj Gori bila prilična hibernacija što se događaja tiče, došlo je do određenog zasićenja,   što je i prirodno. Nadajmo se da je ovo zatišje pred buru”, ispričao je Vuković.


Najčitanije iz sekcije Muzika