Sastav "Bang Bang" objavio novi singl "Sebi dovoljni" - Vijesti.me
GOST U PJESMI MARKO FIRST

Sastav "Bang Bang" objavio novi singl "Sebi dovoljni"

Dočarali prolaznost vremena i “bolesti” modernog doba

Bang Bang
Bang Bang (Foto: Privatna arhiva)

Hrvatski sastav “Bang Bang” objavio je numeru “Sebi dovoljni” koja govori o fizičkoj razdvojenosti dvoje partnera koji doslovno preziru digitalnu komunikaciju i žude za ponovnim susretom i dodirom. Za ovaj singl snimljen je i post u kojem su se članovi trudili da dočaraju prolaznost vremena i ‘bolesti’ modernog doba.

“Slika spaljenog klavira metafora je izumiranja svega organskog i analognog, kako u našoj svakodnevici tako i u muzičkoj industriji. Dodatni je paradoks to što su u pjesmi snimljeni pravi klasični instrumenti. Inače, za lokalne dušebrižnike, paljenje klavira drevni je običaj i odavanje počasti starom instrumentu koji je ‘dao svoje’ i nemoguće ga je vratiti u funkcionalno stanje. Mi smo se s našim oprostili uz pjesmu i podarili mu vječni život u bespućima digitalije”, rekli su članovi sastava Bang Bangi kojima po deseti put video priču potpisuje dvojac Ljubo Zdjelarević i Raul Brzić.

Gost u pjesmi je Marko First koji je svirao violinu, violu i čelo, a iza gudačkog kvarteta u spotu stoje Jasmina Bojić, Dora Maganić, Ivana Šubic Kovačević i Lovro Kovačević. 

Bang Bang je krajem prošle godine objavio drugi studijski album, koji su nazvali “Mol. 2” i na kojemu se nalazi pjesma “Sebi dovoljni”, što je idealan nastavak prvijenca “Bez obzira na sve” koji im je donio i nagradu Porin za najboljeg novog izvođača.


Najčitanije iz sekcije Muzika