Saznajte kako je biti rok zvijezda - Vijesti.me
KONCERTNI SPEKTAKL

Saznajte kako je biti rok zvijezda

Bek omogućio publici da doživi koncert iz njegove perspektive

Bek
Bek (Foto: Wikipedia)

Za sve one koji su oduvijek željeli da saznaju kako je to biti rok zvijezda novi web sajt koji se pojavio u sajber kosmosu ima odgovor.

Poznati muzičar Bek u saradnji sa režiserom Krisom Milkom kreirao je novi interaktivni sajt "The Hello, Again" čiji posjetioci su mogli da vide, čuju i dožive koncert iz njegove perspektive.

Ovaj sajt dozvoljavao je posjetiocima da sami biraju odakle će posmatrati koncert - iz publike, pored benda ili čak na bini sa Bekom, a zahvaljujući specijalno dizajniranim mikrofonima koji su raspoređeni širom mjesta gdje se održava koncert mogli su da čuju muziku u 3D "surround" zvuku.

Specijalni koncert, u okviru kojeg je Bek izveo nekoliko svojih i nekoliko pjesama Dejvida Bouvija, finansijski je potpomogao proizvođač automobila Linkoln.

"Muzičari su obrađivali, rimejkovali, remiksovali klasične pjesme oduvijek. Ipak ovo što radi Bek sa klasicima Dejvida Bouvija iz 70-ih je nešto potpuno drugačije", tvrdi organizator koncerta u kojem je učestvovalo oko 160 muzičara.

Za potrebe ovog koncerta dizajner Vilo Peron i režiser Kris Milk transformisali su "Stage 14" u Fox studiju u Los Anđelesu u cirkularnu rotirajuću halu u kojoj bina okružuje publiku.

Više od 160 muzičara bukvalno su rotirali oko prisutnih stvarajući neponovljivo iskustvo.

"The Hello, Again" je projekat kompanije Linkoln u okviru kojeg proslavlja svoju 90-ogodišnju istoriju kroz predstavljanje klasičnih umjetničkih djela u novom ruhu. Bekov koncert prva je epizoda ovog projekta.


Najčitanije iz sekcije Muzika