Šeter predstavila spot za numeru “Oj lijepa Siljevice” - Vijesti.me
POVODOM 30 GODINA KARIJERE

Šeter predstavila spot za numeru “Oj lijepa Siljevice”

Pjesmu našla kod učitelja Veselina Jovanovića

Tanja Šeter
Tanja Šeter (Foto: Privatna arhiva)

Crnogorska pjevačica Tanja Šeter predstavila je spot za pjesmu “Oj lijepa Siljevice” koja se našla na njenom duplom albumu koji je objavila povodom 30 godina karijere.

“U pitanju je stara izvorna pjesma koju sam ja prva snimila. Našla sam je kod komanskog učitelja Veselina Jovanovića. On je inače čitav svoj život posvetio djeci, a volio je da sakuplja stare narodne pjesme. I sam je uradio mnogo zapisa nekih starih pjesama sa Komana koje su pjevale njegove babe, strine koje su u tom kraju čuvale stoku. Često je znao i da pravi igrokaze sa djecom koristeći te pjesme, prisustvovala sam nekima od njih”, priča Šeter za “Vijesti”.

Kada je Jovanović čio da snima album, ponudio joj je svoje zapise.

“Dao mi je da sve ispregledam i nađem pjesme koje ću prepjevati”, dodaje Šeter.

Izvorna verzija numere “Oj lijepa Siljevice” ima mnogo više strofa, ali je za studijsku verziju iste muzičarka odabrala jedan dio nje.

“Izabala sam taj dio koji govori baš o Siljevici, brdu kod Komana. On mi je bio jedan od ljepših u pjesmi i ti stihovi koje sam izabrala čine cjelinu”, otkriva Šeter.

Spot za numeru sniman je na autentičnim lokacijama u selu Pode.

“U pitanju je vinogradarski kraj, na nekoliko stotina metara nadmorske visine. Sa tog mjesta gdje smo snimali imali smo divan pogled na čitave Bjelopavliće”, priča Šeter.

Aranžman za ovu numeru radio je Predrag Nedeljković, dok je za spot bila zadužena “Qqriq art”, “Nord Photosandvideos” i “Solutions4you”.

“Moram da se zahvalim i žiteljima Komana koji su mi nesebično pomogli i dali svoja imanja na korišćenje za potrebe spota. Za spot smo izdvojili čitav radni dan, a kako je u pitanju izvorna pjesma, bilo je bitno ispratiti priču iste, a ne praviti neke zahtjevne kadrove. Bitno mi je kao nekome ko je porijeklom iz Komana, da se snimi kraj o kojem pjevam, a da sve izgleda lijepo i jednostavno. Za mene je jednostavnost najbolja. Zahvalila bih se i Ljilji Šušić koja mi je za snimanje pozajmila kostime”, zaključuje Šeter.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Muzika