Siempre Peligroso: Rokenrol je borba protiv vjetrenjača - Vijesti.me
NASTUPAJU NA BEDEM FESTU

Siempre Peligroso: Rokenrol je borba protiv vjetrenjača

Siempre Peligroso
Siempre Peligroso (Foto: Facebook.com)

Šabački alternativni metal sastav Siempre Peligroso nastupiće na ovogodišnjem Bedem festu, što će biti njegovo drugo gostovanje zaredom na ovoj manifestaciji.

Frontmen Đorđe Pajić koncert na Bedemu je u razgovoru za "Vijesti" okarakterisao kao povratnički i obećao da će ovoga puta njegov bend biti duplo energičniji u odnosu na prošlogodišnji nastup na istom mjestu.

"Prošle godine smo svirali prvi put u Crnoj Gori i u Nikšiću, nismo nikoga tamo znali, ali su nas fantastično dočekali i stekli smo mnogo prijatelja", kazao je on.

Pajić je najavio da će se na repertoaru naći uglavnom numere sa novog albuma "Razor" koji bi trebalo da izađe do kraja godine.

"Sadržaće 11 pjesama od kojih smo već ekranizovali 'Laž' i objavili kao singl 'Stvari nisu kao pre'", otkrio je Pajić i dodao da će drugi album njegovog benda biti dosta drugačiji i agresivniji od debija, koji je nosio naziv grupe, objavljenog 2009.

"Što se tekstova tiče, nismo htjeli da pametujemo što i kako treba da se radi, već smo se koncentrisali na okruženje, upili smo iz njega dosta negativne energije i izbacili je kroz muziku. Dakle nije da smo mi negativni, nego nam muzika omogućava da se izborimo sa tim", objasnio je on.

Osim nastupa na brojnim festivalima, Siempre Peligroso se može pohvaliti i pobjedom na Ratkovačkoj gitarijadi ovog ljeta, za koju kažu da im mnogo znači.

"To daje određenu dozu optimizma, jer jasno je da je bavljenje rokenrolom ovdje borba protiv vetrenjača", istakao je Pajić.

Ovogodišnji Bedem fest održaće se na staroj turskoj tvrđavi u Nikšiću od 5. do 7. avgusta, ulaz će svake večeri koštati dva eura, a nastupiće Rambo Amadeus, Partibrejkers, Edo Maajka, Marko Milivojević, Gomila nesklada i mnogi drugi.