Nakon tuče u školskom dvorištu dječak satima bio u komi - Vijesti.me
VRŠNJAČKA TUČA

Nakon tuče u školskom dvorištu dječak satima bio u komi

Dječaka je u školskom dvorištu u grudi odgurnuo njegov vršnjak i prvi komšija M.G. (14), nakon čega je M.R. pao i glavom silovito udario u beton.

Radojica Perović
Radojica Perović (Foto: Zoran Đurić)

Vršnjačka tuča koja se u petak ujutro dogodila u dvorištu OŠ “Radojica Perović” umalo je bilo kobna za učenika devetog razreda M.R. (14), koji je nekoliko sati nakon incidenta zbog potresa mozga bio u besvjesnom stanju.

Dječaka je tokom bezazlene čarke u školskom dvorištu u grudi odgurnuo njegov vršnjak iz odjeljenja i prvi komšija M.G. (14), nakon čega je M.R. pao i glavom silovito udario u beton.

Učeniku u prvi mah nije bilo loše, pa je tako u pratnji dežurne nastavnice bio na razgovoru kod direktorice škole, ali u popodnevnim časovima kada je došao kući njemu je pozlilo. Zbog jakih bolova u gklavi i nesvjestice, roditelji su dječaka poveli u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje je on izgubio svijest. Ljekari su tokom snimanja utvrdili da ima jak potres mozga zbog čega je te noći smješten na Odjeljenje Intenzivne njege. Povrijeđeni dječak juče ujutro je otpušten iz bolnice, a ljekari su preporučili da miruje i narednih dana.

Ljekari Kliničkog centra su u petak o događaju obavijestili policiju koja je pokrenula istragu o vršnjačkoj tuči, tako da je iste noći uhapšen maloljetni M.G. koji je dva dana bio u pritvoru Centra za djecu i mlade „Ljubović”.

Ljekari Kliničkog centra su u petak o događaju obavijestili policiju koja je pokrenula istragu o vršnjačkoj tuči, tako da je iste noći uhapšen maloljetni M.G. koji je dva dana bio u pritvoru Centra za djecu i mlade „Ljubović”. Protiv dječaka je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo “nanošenje teških tjelesnih povreda”.

Direktorica OŠ “Radojica Perović” Mira Bošković potvrdila je “Vijestima” da se u petak dogodio incident, ali da u prvim satima nije ličilo da će učenik M.R. biti teško povrijeđen.

“Oni nijesu bili na času maternjeg, već su se igrali u dvorištu škole. Tokom igre zbila je čarka oko lopte, a njih dvojica su se potukla, zbog čega su bili kod mene na razgovor. M.R. je bio svjestan i jasno je pričao o svemu, a potom ga je drug ispratio do kuće. U popodnevnim časovima su nas obavijestili da mu je pozlilo i da je u bolnici zbog potresa mozga. Vjerujte ta vijest nas je šokirala, jer je sve ličilo na bezazlenu dječju čarku”, kazala je Bošković.

Ona je navela da su roditelji povrijeđenog dječaka kao i učenika M.G. bili veoma korektni tokom razgovora sa njom i razrednim starješinom. Roditelji M.G. su i bili u bolnici gdje su se interesovali za oporavak povrijeđenog učenika.

Direktorica škole je o incidentu obavijestila i ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića.

“Žao nam je zbog svega što se dogodilo, tim prije što su oba dječaka primjerni i mirni učenici. Za vikend smo se interesovali za oporavak M.R. ali smo i u petak popodne dali izjavu policiji, koja je pokrenula istragu o ovom incidentu. Učenik M.G. je dva dana bio u maloljetničkom pritvoru, i roditelji su nam saopštili da je on veoma utučen i šokiran zbog svega što se dogodilo, tako da će tek u srijedu doći u školu”, kazala je direktorica, koja je najavila da će u srijedu biti sjednica nastavničkog vijeća, gdje će biti izrečena kazna.

Direktorica škole je o incidentu obavijestila i ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića.

“Nadam se da ovakvih incidenata više neće biti u našoj školi, a takođe se nadam da ovakvih slučajeva neće biti ni ujednoj drugoj školi u Crnoj Gori”, navela je Bošković.


Najčitanije iz sekcije Zabava