Nastavak petih Bjelopavlićkih sportskih igrara ovog vikenda - Vijesti.me
PREVAZIŠLI LOKALNE OKVIRE

Nastavak petih Bjelopavlićkih sportskih igrara ovog vikenda

Dok takmičenja u košarci i fidbalu uveliko traju, ovog vikenda (petak, subota i nedjelja) sa početkom u 18 časova, na Ždrebaoniku će biti organizovana i takmičenja u šahu, vuči konopa i stonom tenisu

Sa otvaranja petih Bjelopavlićkih sportskih igara
Sa otvaranja petih Bjelopavlićkih sportskih igara (Foto: Privatna arhiva)

Pete Bjelopavlićke sportske igre počele su prethodne sedmice na Ždrebaoniku pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, u organizaciji JU Centar za kulturu Danilovgrad. Ova manifestacija je, prema riječima Miodraga Ćupića, koji je predsjednik Organizacionog odbora, od velikog značaja za bjelopavlićki kraj.

“Bjelopavlićke sportske igre predstavljaju podršku masovnom sportu, kao i razvoj sporta u mjesnim zajednicama. Takođe i očuvanju tradicionalnih nadmetanja kao što su bacanje kamena s ramena, skok s mjesta udalj, vuča konopa i mnogih drugih tradicionalnih igara”, ističe Ćupić.

Dok takmičenja u košarci i fidbalu uveliko traju, ovog vikenda (petak, subota i nedjelja) sa početkom u 18 časova, na Ždrebaoniku će biti organizovana i takmičenja u šahu, vuči konopa i stonom tenisu.

Bogat i zabavni program(Foto: Privatna arhiva)

“Takmičenja se igra svakog petka, subote i nedjelje, a Bjelopavlićke sportske igre trajaće do 25. avgusta kada će se svečano zatvoriti, dok će se najboljima uručiti medalje i pehari”, poručuje Ćupić.

Iz godine u godinu sve je veći broj ekipa koje se prijavljuju za razna takmičenja u sklopu manifestacije, a organizatori su prema riječima Ćupića zadovoljni i brojem posjetilaca.

“Ove igre prevazilaze lokalne okvire i po sadržajima, a i po broju posjetilaca koji je svake godine sve veći”, zaključuje Ćupić.

Jedna od ekipa koja se takmiči u malom fudbalu(Foto: Privatna arhiva)

Ovogodišnje Bjelopavlićke sportske igre otvorila je proslavljena rukometašica Marija Jovanović.


Najčitanije iz sekcije Zabava