Nema dokaza dok je opet ne pretuku - Vijesti.me
ODBIJENA OPTUŽNICA

Nema dokaza dok je opet ne pretuku

Lakić je od februara 2011. meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada

Podgorički Osnovni sud odbio je optužni predlog protiv Dejana Čurovića i Ivana Siništaja, optuženih za ugrožavanje sigurnosti novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

To je “Vijestima” potvrdila portparolka tog suda Ivana Bečić.

“Rješenjem Osnovnog suda (K.br.341/14) od 12.06.2014. godine, odbijen je optužni predlog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici, podnijet protiv okrivljenih Čurović Dejana i Siništaj Ivana zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, jer nema dovoljno dokaza da su okrivljeni osnovano sumnjivi za djelo koje je predmet optužbe”, navodi se u saopštenju suda.

Predmet je bio dodijeljen u rad sutkinji Jeleni Perović.

 

Novinar “Vijesti” nije uspio da dobije odgovor iz ODT-a da li će se žaliti na rješenje suda o odbijanju optužnog predloga, jer se zamjenik ODT-a Zoran Vučinić nije javljao na telefon, niti odgovarao na poruku koja mu je poslata.

Siništaj i Čurović prije mjesec dana, u društvu Ivana Buškovića, osuđenog zbog fizičkog napada na Lakić i Dragoslava Perazića, na ulici su zaustavili novinara “Vijesti” Vladimira Otaševića i iz automobila sasuli niz prijetnji i uvreda na račun njegove koleginice.

Incident se dogodio kada se Otašević pješke vraćao iz Osnovnog suda, gdje je trebalo da bude održano ročište “fudbalerima” optuženima za davanje lažnog alibija Ivanu Buškoviću.

Otašević je inspektorima tada ispričao da je, dok se nalazio na trotoaru na raskrsnici Ulice Ivana Vujoševića i Bulevera Svetog Petra Cetinjskog, iz suprotnog pravca naišao 'mercedes' crne boje i zaustavio se pored njega.

“Čuo sam da je neko izrekao grubu uvredu na račun Olivere Lakić. Tada sam se instinktivno okrenuo i vidio meni nepoznatog muškarca na mjestu suvozača u crnom 'mercedesu', koji je direktno gledao u mene. Prišao sam nekoliko koraka i pitao o čemu se radi, a on mi je kazao 'Je li živa novinarka Olivera Lakić'. Pitao sam ih zašto ih to interesuje, poslije čega je on ponovio istu uvredu na njen račun, a potom i rekao: 'Pozdravi je'”, kazao je Otašević.

Siništaj i Perazić, sa još četiri prjatelja, optuženi su da su lagali kada su na sudu ispričali da je Bušković s njima igrao fudbal u vrijeme kada je fizički napadnuta Lakić u martu 2012. godine. Bušković je pravosnažno osuđen zbog tog napada, ali motiv nikada nije utvrđen.

Osim Siništaja i Perazića, za davanje lažnog alibija optuženi su i Buškovićev brat Nikola, kao i Branko Bašović, Simo Đurović i Borko Čađenović. Njima se na teret stavlja krivično djelo davanje lažnog iskaza, za koje je zaprijećena zatvorska kazna od tri mjeseca do pet godina.

Bivši direktor policije Veselin Veljović, krajem septembra 2013. kazao “da su mu starješine, koje su vodile istragu, saopštile da je Ivan Bušković nevin u zatvoru”. To je rekao na suđenju njegovom bivšem pašenogu i šefu obezbjeđenja Milenku Mići Rabrenoviću, optuženom da je prijetio Lakić i njenoj porodici.

Lakić je nakon tog svjedočenja podnijela prijavu protiv Veljovića, a izviđaj u tom predmetu nije završen. Ona od tužilaštva traži da se ispita istinitost njegovih tvrdnji ili, u suprotnom, utvrdi zašto pomaže Buškoviću.

Lakić je od februara 2011. meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada. Ona je više od dvije godine pod policijskom zaštitom.

 

 


Najčitanije iz sekcije Zabava