Nikšić: Krivične prijave protiv četiri osobe zbog krivolova, oduzete mreže, puške... - Vijesti.me
REDOVNE I VANREDNE AKCIJE POJAČANOG NADZORA

Nikšić: Krivične prijave protiv četiri osobe zbog krivolova, oduzete mreže, puške...

Zahvaljujući ribočuvarskoj službi i volonterima uspješno se "bore" sa krivolovcima, a nadaju se da će im u tome i dalje pomoć pružati CB i Osnovno državno tužilaštvo i da će procesuirati odgovorna lica i na taj način pomoći u "očuvanju bogatog ribljeg fonda

Sportsko ribolovni klub (SRK) "Nikšić" je Centru bezbjednosti, kao i Osnovnom državnom tužilaštvu, podnio četiri krivične prijave protiv S.M. (31), M.M. (32), J.N. (23) i J.V. (31) zbog krivolova.

"Svakodnevno sprovodimo kako redovne tako i vanredne akcije pojačanog nadzora i kontrole na vodama kojima gazdujemo. Vrši se kontrola količine i vrste ulova, mamaca, pribora i sredstava za ribolov, a kao rezultat konkretnog djelovanja oduzeta je veća količina najlonskih mreža, puške za podvodni ribolov, parangali, vrše, plovila", navodi se u saopštenju SRK "Nikšić".

Zahvaljujući ribočuvarskoj službi i volonterima uspješno se "bore" sa krivolovcima, a nadaju se da će im u tome i dalje pomoć pružati CB i Osnovno državno tužilaštvo i da će procesuirati odgovorna lica i na taj način pomoći u "očuvanju bogatog ribljeg fonda, koji je ugrožen od strane određenog dijela nesavjesnih ribolovaca".

Kako su saopštili iz SRK "Nikšić" danas zvanično počinje sezona lova na šarane. 


Najčitanije iz sekcije Zabava