Obezbjeđenje Skupštine guralo i vrijeđalo fotoreportera "Vijesti" - Vijesti.me
SINDIKAT MEDIJA OSUDIO INCIDENT

Obezbjeđenje Skupštine guralo i vrijeđalo fotoreportera "Vijesti"

"Ako sa strahom treba da idemo među one koje je narod izabrao to znači da nema mjesta u Crnoj Gori gdje se možemo osjećati slobodno"

Boris Pejović, incident
Boris Pejović, incident (Foto: screenshot (YouTube))

Sindikat medija Crne Gore osuđuje ponašanje poslanika i obezbjeđenja u Skupštini Crne Gore koji su više puta gurali, a zatim i vrijeđali fotoreportera "Vijesti" Borisa Pejovića koji je bio na radnom zadatku i fotografisao događaj.

"Imajući u vidu značaj današnjeg događaja za crnogorsko društvo, koji je i razloga zbog kojeg je kolega Pejović bio u Skupštini, ponašanje poslanika je za svaku osudu. I u kriznim situacijama od poslanika se očekuje da budu pribrani i da, ako neće sa novinarima da sarađuju na drugi način, makar se ne ponašaju nasilno. Zabrinjavajuće je i što su, ohrabreni ponašanjem poslanika, pripadnici obezbjeđenja dali sebi za pravo da nasrću na kolegu Pejovića i da se njemu i ostalim prisutnim kolegama obraćaju na uvredljiv način", anvode iz Sindikata.

Oni dodaju da nije prvi put da zaposleni u medijima „izvlače deblji kraj“ zbog dešavanja u Skupštini i oko Skupštine Crne Gore, ali bi bilo krajnje vrijeme da bude posljednji.

"Ako sa strahom treba da idemo među one koje je narod izabrao to znači da nema mjesta u Crnoj Gori gdje se možemo osjećati slobodno. Podsjećamo na ono što bi svako u Crnoj Gori, a prije svih poslanici, morao da zna: novinarske ekipe su prisutne upravo zbog građana i njihovog interesa da budu obavješteni o onome što se dešava u državi i u njihovo ime", zaključuje se.