Opština Kolašin Bulatoviću mora da isplati 17.000 eura - Vijesti.me
TROJICA FUNKCIONERA DIJELE JOŠ 4.000 EURA

Opština Kolašin Bulatoviću mora da isplati 17.000 eura

Bjelopoljski Viši sud potvrdio je odluku kolašinskog Osnovnog i usvojio zahtjev tužilaca

Mileta Bulatović
Mileta Bulatović (Foto: Dragana Šćepanović)

Opština Kolašin dužna je da isplati oko 21.000 eura četvorici funkcionera bivše koalicione vlasti po osnovu neisplaćenih zarada i kamata.

Presudom bjelopoljskog Višeg suda potvrđena je odluka kolašinskog Osnovnog suda i usvojeni zahtjevi bivšeg predsjednika Skupštine Opštine Mila Šukovića i njegovog savjetnika Milete Bulatovića, te nakadašnjeg sekretara za inspekcijske poslove Slobodana Šćepanovića, iz Grupe Birača, i bivšeg potpredsjednika Opštine Dragomira Dulovića (DPS).

Prema odluci suda, Bulatović će, na ime neisplaćenih zarada od juna 2014. do novembra prošle godine, dobiti 16.102 eura i zateznu i kamatu zbog kašnjenja od 820 eura.

Šukoviću će, na ime obračunate kamate zbog kašnjenja u isplati zarada, biti isplaćeno 899 eura, a Duloviću po istom osnovu 799. Opština je, prema presudi Višeg suda, Šćepanoviću dužna da isplati oko 1.400 eura na ima manje obračunatih zarada i kamate.

U obrazloženju presude piše da je Bulatoviću u tom periodu isplaćivan samo odbornički dodatak, a da je Šćepanoviću zarada isplaćena u manjem iznosu, s obzirom da je obračunata po koeficijentu 9,23 a ne 9,90.

Bulatović je jedan od 26 zaposlenih u kolašinskoj upravi, za koje je Upravna inspekcija u februaru prošle godine utvrdila da nijesu zasnovali radni odnos u skladu sa zakonom.

Prije nego što je postao savjetnik, on je 17 godina bio predsjednik Opštine.


Najčitanije iz sekcije Zabava