Poginula bivša direktorica vrtića u Danilovgradu - Vijesti.me
mirjana brajović

Poginula bivša direktorica vrtića u Danilovgradu

U vrijeme nesreće u Podgorici je padala jaka kiša, ali je i vidljivost bila znatno smanjena

udes, donja gorica
udes, donja gorica (Foto: Luka Zeković)

Danilovgrađanka Mirjana Brajović (66) poginula je u teškom udesu, koji se oko 13.30 časova dogodio na raskrsnici kod salona "Gorenje" u Farmacima kod Podgorice.

Brajovićeva je bila saputnik u "fordu KA" (DG-AC239), kojim je upravljao njen suprug Božidar-Garo Brajović (73) koji je u nesreći prošao sa lakšim povredama.

Prema podacima iz policije, tragedija se dogodila dok se automobil u kojem su bili supružnici uključivao sa sporednog puta, iz pravca sela Kokoti, na magistralu Podgorica - Cetinje. Upravo u trenutku kada se njihov "ford" našao na magistrali iz pravca grada ka Cetinju, naišao je "pasat" (NK-AJ087) kojim je upravljao Mihailo Tomanović.

Prije tragedije Mirjana je sa suprugom išla u Farmake na saučešće
Vozač "pasata" je silovito prednjim dijelom automobila udario u bočna desna vrata "forda" zbog čega se manji automobil zarotirao na cesti, a potom izletio sa kolovoza pored magistrale.

Od siline udara, Brajovićeva koja je sjedjela na suvozačevom mjestu, je zadobila teške povrede i ubrzo je preminula.

Nakon teške nesreće u Farmacima policija je više od sat i po obavljala uviđaj na mjestu udesa, kako bi se na osnovu tragova utvrdilo kako je i zbog čega došlo do tragedije.

Iz pravca Kokota, odakle se uključivao "ford" u kojem su bili Brajovići, nalazi se znak "Stop", jer se sa sporednog puta uključuje na magistralni put. U vrijeme nesreće u Podgorici je padala jaka kiša, ali je i vidljivost bila znatno smanjena.

Poginula Mirjana Brajović bila je dugogodišnja direktorica vrtića u Danilovgradu, a prije dvije godine je otišla u penziju. Prije tragedije ona je sa suprugom išla u Farmake na saučešće.


Najčitanije iz sekcije Zabava