Poginuo radnik Hidrocentrale u Kolašinu - Vijesti.me
NESREĆA U KOLAŠINU

Poginuo radnik Hidrocentrale u Kolašinu

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, Popović je prilikom sipanja ulja u transformatore, ušao u polje visokog napona i na licu ostao mrtav.

Poslovođa u mini hidrocentrali Mušovića rijeka kod Kolašina Miroslav Popović (53) poginuo je  oko 14 časova dok je mijenjao ulje u visokonaponskom postrojenju.

“Vijestima” je rečeno da se nesreća, najvjerovatnije, dogodila dok je Popović sipao ulje u tranasformatore ili u prekidače tog postrojenja. Dok je obavljao taj posao došlo je do takozvanog strujnog luka, koji je usmrtio Popovića.

Tijelo poslovođe pronašle su njegove kolege, nakon čega je nesreća prijavljena policiji u Kolašinu.

U Direkciji za odnose sa javnošću Elektroprivrede juče je “Vijestima” saopšteno da je Popovića, najvjerovatnije, usmrtio strujni luk, dok je radio u visoko-naponskom postrojenju.

“Istraga o ovoj nesreći je u toku. Poginuo je poslovođa, koji je preko 33 godine bio naš radnik u toj mini centrali”, rečeno je “Vijestima”.

Ostavio četvoro djece

Uviđaj u mini hidro-centrali u Mušovića rijeci, po nalogu istražnog sudije Višeg suda iz Bijelog Polja, uradila je ekipa Ispostave policije iz Kolašina. Tokom uviđaja je bio i sudski vještak elektrostruke, a nakon toga je po nalogu sudije beživotno tijelo Popovića upućeno na obdukciju u Klinički centar Podgorica.

Poginuli radnik je cijeli radni vijek proveo u mini centrali kod Kolašina, a u proteklih nekoliko godina bio je smjenski električar i glavni poslovođa u toj centrali. Popović je iza sebe ostavio četvoro djece.

U sastavu Elektroprivrede radi pet mini hidro-centrala, koje su organizaciono vezane za rad hidroelektrane “Perućica”.

Hidroelektrana na rijeci Levaji u selu Mušovića rijeka, na četiri je kilometra od Kolašina, a puštena je u pogon još 1950. godine i do današnjeg dana je neprekidno u pogonu. U toj hidrocentrali nalaze se tri hidroagregata ukupne snage 1260KW, gdje se godišnje proizvede 3.500.000 KWh.


Najčitanije iz sekcije Zabava