Policajac uvukao Konjevića među mušterije? - Vijesti.me
UHAPŠEN INSPEKTOR ZA SUZBIJANJE KRIMINALA

Policajac uvukao Konjevića među mušterije?

Da je pominjala Konjevića, u Tužilaštvu je negirala i Marija Milovanović, koja je uhapšena u policijskoj akciji "Pink 3" pod sumnjom da je jedan od organizatora elitne prostitucije...

prostitucija, javna kuća
prostitucija, javna kuća (Foto: Shutterstock.com)

Policijski inspektor Đoka Golubović uhapšen je juče pod sumnjom da je lažirao sadržaj jedne od svojih službenih zabilješki u kojoj piše da je  ministar policije Raško Konjević koristio  usluge prostituke.

Konjević je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare kazao da je tim povodom u petak podnio prijavu, nakon što je saznao da mu policajci u sprezi sa kriminalcima i medijima pripremaju ličnu i profesionalnu diskreditaciju.

Da je pominjala Konjevića, u Tužilaštvu je negirala i  Marija Milovanović uhapšena u policijskoj akciji “Pink3” pod sumnjom da je jedan od organizatora elitne prostitucije.

Ona je navodno tužiocu saopštila da Konjević nema nikakve veze sa njom, ali da je inspektor tjerao da pomene ime ministra unutrašnjih poslova. Golubović je, međutim, juče na saslušanju kazao da je u tom dokumentu vjerno prenio riječi Milovanovićeve.

On je bio uključen u policijske akcije suzbijanja elitne prostitucije na primorju, tokom koje je uhapšeno više djevojaka iz Crne Gore i Srbije. 

Njegovoj priči nijesu povjerovali u specijalnom tužilaštvu, zbog čega je inspektoru iz Odsjeka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije tužilac Saša Čađenović odredio pritvor do 72 sata. 

U toj zabilješci, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, piše da je djevojka tri puta podvođena ministru - dva puta u budvanskom i jednom u podgoričkom hotelu. Nju je, navodi se, dovozio vozač ministra.

U policijskoj akciji “Pink 3”, osim Marije Milovanović, uhapšeni su i Baranin Bejto Čurović i Srđan Pudar iz Mostara. Oni se terete da su počinili krivično djelo  posredovanje u vršenju prostitucije.

Iz policije je tada saopšteno  da njihove višemjesečne   aktivnosti ukazuju na sumnju da je ta trojka  tokom juna i jula, na području više primorskih opština, ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima i  drugim lokacijama.

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, tužilac Žarko Pajković pustio ih je da se brane sa slobode.

Toj akciji prethodila je akcija “Kamp” u kojoj je  uhapšena Podgoričanka Stojanka Jovović (65), zbog sumnje da je za novac podvodila žene, među kojima je bilo i maloljetnica.

Kotoranka Željka Rolović (37) iza rešetaka je završila 22. avgusta, takođe zbog sumnje da  je organizovala lanac prostitucije na crnogorskom primorju. 

Nakon nekoliko dana u Istražnom zatvoru, ona je uz kauciju od 4.000 eura puštena da se brani sa slobode.

Golubovićev pravni zastupnik, advokat  Zoran Piperović kazao je juče “Vijestima”  da je napustio  saslušanje nakon izvjesnog vremena, jer mu nije bilo jasno zbog čega je inspektor optužen.

“Što je čovjek napravio  pa da je zloupotijebio službeni položaj... Sat vremena nakon što sam napustio tužilaštvo, tužilac Čađenović me je pozvao  i obavijestio  da je  mom branjeniku odredio zadržavanje do 72 sata”...

Golubovićev advokat je kazao da je hapšenje njegovog klijenta “više nego  smiješno”. Osumnjičeni je navodno tražio da ga podvrgnu  poligrafskom ispitivanju.

Konjević: Kako je drugima, kad se ministru ovako namješta?

Konjević je novinarima sinoć rekao da očekuje da u Tužilaštvu istraže ko je, osim uhapšenog policajca, umiješan u slučaj kojim je pokušan da se diskredituje.

Raško Konjević
Raško Konjević(Foto: Filip Roganović)

“U petak sam  podnio prijavu specijalnom  tužiocu Milivoju Katniću, zbog sumnje da u radnjama meni tada nepoznatih policijskih službenika, postoje elementi bića krivičnog djela koje se vrši na organizovani način, u sprezi pojedinih policijskih službenika iz odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala, pojedinih kriminalnih ili parakriminalnih struktura i medija, u cilju moje profesionalne i lične diskreditacije”, kazao je on.

On je rekao da je tada tužioca upoznao sa svojim saznanjima -  da su sačinjena dva službena spisa, u kojima se navodi da je uhapšena ženska osoba dala iskaz da je on  koristio seksualne usluge  u dužem vremenskom intervalu.

“Specijalnom tužiocu sam ukazao  da je to gnusna laž kojom se pokušavam kao osoba, potpredsjednik SDP-a  i ministar u Vladi diskreditovati na najprizemniji način”.

Katnić ga je juče, kako je kazao,  obavijestio  da je  saslušana ta ženska osoba i da je  negirala navode u nezakonito sastavljenim službenim spisima i  opisala  detalje kako je do tih spisa došlo.

“Nakon sprovedenih  radnji specijalnog tužilaštva, jasno je da su djelovi organizovanog kriminala i njihovi pipci u policiji i medijima spremali moju najogavniju medijsku diskreditaciju. Sa pravom će građani i ukupna javnost pitati šta je sve moguće da se desi nekome drugom ako se ovakva gnusna namještaljka pokušava napraviti ministru unutrašnjih poslova. Ali, vjerujem da će i u daljim radnjama tužioca biti otkrivene sve okolnosti bestijalne podmetačine i zlouotrebe policijskih ovlašćenja i službenog položaja”, kazao je Konjević.

On je rekao da jednom dijelu kriminalnih struktura koji uređuju pojedine medije smeta njegov rad  koji je isključivo zasnovan na zakonu.

Kazao je da takvo postupanje pripadnika Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala ozbiljno narušava rad tog odsjeka i ukupnog Sektora kriminalističke policije.

"Informer" i kriminalci?

Konjević nije rekao koji mediji je uključen u pokušaj njegove diskreditacije, ali je kazao da novinari iz tog lista nijesu na konferenciji za novinare. 

Prethodno, službenici MUP-a zabranili su ulaz novinarima tabloida "Informer".


Najčitanije iz sekcije Zabava