Policija na tragu Boretinim ubicama: Otisci na motoru, kacigi i čaurama - Vijesti.me
"LIKVIDACIJA OBAVLJENA PRILIČNO AMATERSKI"

Policija na tragu Boretinim ubicama: Otisci na motoru, kacigi i čaurama

Policajci i forenzičari detaljno su pregledali neke od stanova u zgradi “Sunca“, a posebno jedan za koji pretpostavljaju da je poslužio kao “štek” ubicama. Istražitelji su navodno utvrdili da je Boreta tog dana mogao biti ubijen i ranije, jer su ga napadači pratili i dok je izjavljivao saučašće u gradskoj kapeli

Pucnjava u Bečićima
Pucnjava u Bečićima (Foto: Vuk Lajović)

Istražitelji su pronašli tragove na kacigi i motociklu  korišćenim u likvidaciji Đorđa Borete, pa je navodno pitanje dana kada će objelodaniti ko je sve učestvovao u tom zločinu.

Maskiran napadač 7. decembra sasuo je rafal iz kalašnjikova na terasu bečićkog lokala Trofej - tada je osim Borete ubijen  ljekar u penziji Dragan Neno Zečević, a  ranjen Ivo Stanišić.

“Likvidacija je obavljena prilično  amaterski, jer su ubice ostavile brojne tragove”, tvrdi sagovornik “Vijesti” blizak istrazi.

Isti izvor tvrdi da su se i tragovi na čaurama pronađenim u garaži gdje i motocikl, poklopili sa onima  pronađenim  na mjestu ubistva.

Policajci i forenzičari  detaljno su pregledali neke od stanova  u zgradi “Sunca“, a posebno jedan za koji pretpostavljaju  da je poslužio kao “štek” ubicama.

Istražitelji su navodno utvrdili da je Boreta tog dana mogao biti ubijen i ranije, jer su ga napadači pratili i dok je  izjavljivao  saučašće u gradskoj kapeli.

Prema informacijama “Vijesti”, to potvrđuju i telefonske komunikacije osoba koje su bile logistika izvršiteljima.

Ranije je nezvanično rečeno da će prikupljeni dokazi najvjerovatnije pomoći policiji u rasvjetljavanju makar  još jednog ubistva počinjenog u Crnoj Gori. 

Osim toga, inspektori sumnjaju da je ista  grupa nakon likvidacije Borete  planirala  još najmanje jedno ubistvo, osobe bliske Boreti i pokojnom Goranu Đuričkoviću.

Budvanska policija proteklih dana pretresala je članove kriminalnih grupa u tom gradu i njihove objekte.

Pod posebnom pažnjom bili su oni iz  Rafailovića i osobe za koje se vjeruje da su povezane  sa  kavačkim kriminlanim klanom.

Viša državna tužiteljka Suzana Milić prije par dana  kolegama iz Specijalnog tužilaštva proslijedila je kompletnu dokumentaciju iz tog predmeta.

Slučaj je preuzeo specijalni tužilac Saša Čađenović.

Policajci su 9. decembra uhapsili Vladimira Šmanju (34) i Miljana Bulatovića (36) zbog sumnje da su pomagali u ubistvu  Borete. 

Vladimir Šmanja  privođenje
Vladimir Šmanja privođenje(Foto: Filip Roganović)

U policijskom saopštenju tada nije  objašnjeno  šta su državljani BiH i Srbije konkretno uhapšeni radili prije, tokom ili poslije zločina.

U tekstu iz policije pisalo je da su policajci obavili pretrese na više lokacija u Budvi i pronašli predmete i tragove koji se dovode u vezu sa tim predmetom: “Pronađeni predmeti i tragovi bi, prema podacima kojima raspolažemo, mogli biti od značaja i za rasvjetljavanje drugih teških krivičnih djela počinjenih na našoj teritoriji”.


Najčitanije iz sekcije Zabava