Postavljena zasjeda, uhapšena jedna osoba: Državljanin Albanije uperio pištolj u policajca? - Vijesti.me
ZAPLIJENJENO OKO 88 KG SKANKA

Postavljena zasjeda, uhapšena jedna osoba: Državljanin Albanije uperio pištolj u policajca?

"Pregledom lica mjesta pronađene su četiri veće crne torbe u kojima se nalazilo 88 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, pištolj marke „Astra“, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo pet komada munijcije i sa jednim metkom u cijevi, kao i mobilni telefon i dvije SIM kartice", kaže se u saopštenju

Pištolj
Pištolj

Crnogorski graničari u saradnji sa kolegama iz Albanije zaplijenili su 88 kilograma skanka i uhapsili Pluma Guraja (34) državljanina Albanije.

 Iz Uprave policije saopšteno je da je na taj način presječen još jedan lanac krijumčarenja te opojne droge iz Albanije u Crnu Goru. 

 Oni su objasnili da su Službenici odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi u srijedu ujutro postupajući po operativnim saznanjima, na pješačkoj stazi koja vodi iz pravca Albanije u Crnu Goru, napravli zasjedu. 

Navodi se da su se oko osam sati i 20 minuta tom stazom kretale četiri osobe sa velikim crnim torbama. 

 Policijci su, kako su rekli, pokušali da kontrolišu te osobe, ali je P.G. (34) državljanin Albanije uperio pištolj u jednog policijskog službenika.

 Navodi se da ga je službenik policije uhvatio za ruke i cijev pištolja i oduzeo oružje. Tom prilikom je policijski službenik slomio dva prsta desne šake. 

 Kako su kazali brzom akcijom službenika policije P.G je lišen slobode dok su ostale tri osobe odbacila torbe i pobjegle u u pravcu Albanije, o čemu je obaviještena policija te države. 

 "Pregledom lica mjesta pronađene su četiri veće crne torbe u kojima se nalazilo 88 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, pištolj marke „Astra“, kalibra 9mm, sa okvirom u kojem se nalazilo pet komada munijcije i sa jednim metkom u cijevi, kao i mobilni telefon i dvije SIM kartice", kaže se u saopštenju. 

 Navodi se da su P.G, droga, oružje i ostali predmeti predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.

 O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio sa se P.G. liši slobode uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 Navodi se da je o događaju koji se odnosi na napad na službeno lice je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će kvalifikovati krivično djelo nakon sagledavanja medicinske dokumentacije. 

 "Ovom krivičnom prijavom su obuhvaćena i tri za sada nepoznata lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojima se kao što je navedeno intenzivno traga u saradnji sa kolegama iz Albanije", kaže se u saopštenju.

 Dodaje se da će oduzeta opojna droga biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.


Najčitanije iz sekcije Zabava