\"Potrebne djevojke za rad u restoranu i hostese\", oglas koji vodi u prostituciju - Vijesti.me
razrađen posao

\"Potrebne djevojke za rad u restoranu i hostese\", oglas koji vodi u prostituciju

Cijena usluge je bila od stotinu eura pa i do trista za sat dok je naknada bila višestruko veća ukoliko bi klijenti tražili da ostanu cijelu noć

elitna prostitucija, prostitucija
elitna prostitucija, prostitucija (Foto: Shutterstock.com)

Budvanska policija razbila je dobro organizovani lanac makroa i prostitutki koji su tokom sezone radili na području primorja, pružajući uglavnom usluge po privatnim kućama i hotelima.

Uz krivičnu prijavu zbog posredovanja u vršenju prostitucije, istražnom sudiji kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću, kako je „Vijestima“ potvrđeno, juče je privedeno pet osoba, koje su prethodni dan uhapšene i zadržane u budvanskoj stanici policije.

Nakon saslušanja, kome je prisustovao i osnovni državni tužilac Boris Savić, sudija Pavićević je odredio pritvor Podgoričaninu Milenku Bukiliću, koji se nalazi u bjekstvu i Mariji Obradović iz Loznice, koja je sprovedena u spuški Istražni zatvor.

Cijela mreža dobro je funkcionisala, a kako saznajemo, u nju su bili uključeni taksisti i recepcioneri hotela
Uz krivičnu prijavu privedeni su recepcioner jednog budvanskog hotela M. K. (26) iz Budve, kao i taksista V. R. (29), rođen u Beogradu, nastanjen u Bijelom Polju, N. P. (23) iz Zvornika i M. J. (25) iz Priboja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije. Njih četvorica pušteni su da se brane sa slobode.

Pavićević, koji nije želio da otkriva više detalje iz istrage, potvrdio je kratko za „Vijestri“ da je saslušan veliki broj prostitutki, uglavnom stranih državljanki te da je odredio pritvor za dvije osobe.

Veći broj prostitutki potvrdilo je da su podvođene za nadoknadu.

Cijela mreža dobro je funkcionisala, a kako saznajemo, u nju su bili uključeni taksisti i recepcioneri hotela. Prostitutke, koje je Obradović „regrutovala“ iz gradova Srbije i Bosne i Hercegovine, dolazile su u Budvu, gdje su im bili iznajmljeni stanovi. Djevojke su, uglavnom, znale kojim će se poslom baviti, odnosno, kako nezvanično saznajemo, većina njih se prostitucijom bavi i u državama odakle dolaze. Nakon što bi došle u Budvu, djevojke su odmah bivale uključivane u posao. Uglavnom po pozivu, klijent je mogao da iznajmi neku od djevojaka, prethodno izrazivši želju, kakav tip i izgled voli, te koju vrstu usluge bi želio.

Djevojke su odlazile i na organizovane žurke te gotovo cijelo ljeto, svakodnevno radile i kako su kazale imale više nego dobru zaradu
Djevojke su do odredišta, a uglavnom su „ordinirale“ po privatnim kućama, apartmanima i hotelima po cijelom primorju, odvozili taksisti. Naravno, veći broj osoba, uglavnom zaposlenih po hotelima na recepciji, znao je brojeve telefona makroa koji su vodili ovu mrežu prostitutkil, te su i oni po izraženoj želji, nekog od gosta koji bi takvu vrstu usluge zahtijevao, iznajmljivali djevojke.

Kako nezvanično saznajemo, djevojke su odlazile i na organizovane žurke te gotovo cijelo ljeto, svakodnevno radile i kako su kazale imale više nego dobru zaradu. Naime, po njihovim riječima cijena usluge je bila od stotinu eura pa i do trista za sat dok je naknada bila višestruko veća ukoliko bi klijenti tražili da ostanu cijelu noć.

Sudija Pavićević je potvrdio „Vijestima“ da će djevojke za koje se utvrdi da su se bavile prostitucijom biti deportovane iz Crne Gore. Policija je raspisala potjernicu za Bukilićem, za koga se smatra da je bio mozak cijele mreže.

Budva - Meka za noćne dame

Iako se godinama spekulisalo da Budva tokom ljeta postaje prava „meka“ za prostitutke u policijskim izvještajima nije bilo hapšenja osoba koje su se tim poslom bavile ili su podvodile. Nakon što je svaki od lokala na budvanskom šetalištu, kao nezaobilazan detalj , „ubacio“ i ples djevojka na šankovima uz šipke, regovala je i vladina Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima, koja je zajedno sa Opštinom budva još prošle godine upozorila sve vlasnike lokala, da moraju “ukloniti” polugole djevojke. Kako je pojašnjeno, iako se ne radi o prostituciji, takav vid ponude, mogao bi svakoga da asocira naprodaju tijela za novac.

Preko oglasa došla do djevojaka

Policija sumnja da je Obradovićeva, kao organizatorka ove mreže, dala oglas u štampanim medijima, sa sadržinom: „Potrebne djevojke za rad u restoranu i hostese.

"Na taj oglas javila se Lj. P. iz Obrenovca, koja je potom, 25. jula 2011. godine, doputovala u Budvu, gdje je sačekao Bukilić i poveo je u stan u kojem se nalazila Obradovićeva. “Nakon što su se upoznale, M.O. je, sumnja se, Lj.P. kazala da nije riječ o poslu u ugostiteljskom objektu, već da se radi o pružanju seksualnih usluga za novac, na što je Lj.P. pristala. M.B. je potom Lj.P. odvezao u drugi stan, gdje je bila smještena”, saopšteno je iz Uprave policije.

M.O. je, sumnja se, nakon što bi se dogovorila sa klijentima, pozivala taksiste V. R., N. P. i M. J., koji svi privremeno borave u Budvi, kojima je, na osnovu prethodnog dogovora, govorila gdje treba odvesti Lj. P. radi pružanja seksualnih usluga
Lj.P. je, sumnja se, najmanje devet puta učestvovala u pružanju seksualnih usluga za novac, što je Obradovićeva prethodno ugovarala sa klijentima, kojima je Lj.P. pružala seksualne usluge u hotelima i privatnim smještajima.

“M.O. je, sumnja se, nakon što bi se dogovorila sa klijentima, pozivala taksiste V. R., N. P. i M. J., koji svi privremeno borave u Budvi, kojima je, na osnovu prethodnog dogovora, govorila gdje treba odvesti Lj. P. radi pružanja seksualnih usluga, a sa kojima se takođe, sumnja, se, dogovorila i da potencijalnim klijentima reklamiraju prostituciju koju ona organizuje”, navode iz policije.

Obradovićeva je u većini slučajeva uzimala novac od klijenata, i to po 150 eura i više, pri čemu je najčešće 50 eura (po izjavi Lj. P. i 100 eura) davala djevojkama za pružanje seksualnih usluga po „odrađenom klijentu", dok je ostatak novca davala Bukiliću, a jedan dio je davala i takstistima, kao i M. K. - noćnom recepiconeru jednog hotela u Budvi.

Na osnovu kriminalističke obrade, sumnja se da su seksualne suluge, na isti način kao i Lj. P., pružale i S. R. i M. M. i S. M., kao i J. B., koja se u Budvi nalazi posljednih nekoliko godina.

Takođe, sumnja se da se i Obradovićeva duže vremena bavila prostiucijom. Od pet djevojaka koje su se, kako se sumnja, bavile prostitucijom su u PJ Budva uzete izjave u svojstvu građana. J. M.


Najčitanije iz sekcije Zabava