Potvrđena presuda Jankoviću: Za kidnapovanje bivše djevojke sedam mjeseci zatvora - Vijesti.me
"MINIMALNA KAZNA"

Potvrđena presuda Jankoviću: Za kidnapovanje bivše djevojke sedam mjeseci zatvora

Prema optužnom predlogu, on je u junu presreo bivšu djevojku, uhvatio je za ruku, oduzeo joj mobilni telefon, pa je na njegov zahtjev ušla u vozilo... Dok je vozio u pravcu podgoričkog naselja Zabjelo, J.O. je u nekom trenutku ispala iz vozila u pokretu, utrčala u taksi i zaključala se, jer je taksista odbio da je vozi

Vladimir Janković
Vladimir Janković (Foto: facebook)

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je Podgoričanin Vladimir Janković (25) osuđen na sedam mjeseci zatvora za nasilničko ponašanje i kidnapovanje bivše djevojke J. O.

Time je Viši sud potvrdio presudu sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović, koja mu je za protivpravno lišavanje slobode J.O., izrekla kaznu od dva mjeseca, a za nasilničko ponašanje pola godine.

Jovovićeva je, u obrazloženju potvrđene presude, navela da mu je jedina olakšavajuća okolnost to što je J.O. odustala od krivičnog gonjenja i što je rekla da smatra da se nešto slično neće ponoviti.

To je, prema riječima sutkinje, minimalna kazna zatvora za krivična djela koja je počinio, s obzirom na to  da je već osuđivan za slična krivična djela.

Prema optužnom predlogu, on je u junu presreo bivšu djevojku, uhvatio je za ruku, oduzeo joj mobilni telefon, pa je na njegov zahtjev ušla u vozilo... Dok je vozio u pravcu podgoričkog naselja Zabjelo, J.O. je u nekom trenutku ispala iz vozila u pokretu, utrčala u taksi i zaključala se, jer je taksista odbio da je vozi. 

Piše da je Janković prišao vozilu i kada je čuo da J.O. poziva policiju, izvukao je iz taksija i ponovo ugurao u svoje vozilo, gdje joj je zadao više udaraca pesnicama po glavi i vratu, usljed čega je izgubila svijest.

Njemu se u podgoričkom Osnovnom sudu sudi i za nasilničko ponašanje nad izvršnim direktorom NLB banke Slovencem Robertom Kleindienstom.

On je i ranije osuđivan za nasilničko ponašanje, ali i za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  


Najčitanije iz sekcije Zabava