Predstava "Žabar" zapažena na Sterijinom pozorju - Vijesti.me
PRATEĆI PROGRAM

Predstava "Žabar" zapažena na Sterijinom pozorju

Glumci Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja svojim kolegama u publici su priredili jedno originalno suočavanje

Žabar, Zetski dom
Žabar, Zetski dom (Foto: Zetski dom)

Kraljevsko pozorište Zetski dom je svojim nastupom na pratećem programu 58. Sterijinog pozorja mladih u Novom Sadu, ostvarilo odličan prijem sa predstavom "Žabar" i svojim gostovanjem otvorilo nove mogućnosti za dalju saradnju i gostovanja saopštilo je pozorište.

"Glumački ansambl imao je sve kvalitete jednog odlično uvježbanog rok benda"

"Predstava "Žabar", po tekstu slavnog Rajnera Fasbindera, u režiji Lidije Dedović, počinje krajnje nesvakidašnje i provokativno u odnosu na predstave koje inače imamo priliku da vidimo na Pozorju mladih.

Na sceni se odvija koncert koji nije utihnuo ni za vrijeme predstave. Šokantan prikaz do kraja se samo produbljuje, u golotinju, različite scene nasilja, sve na jednom mjestu. Krajnje naturalnom igrom kroz estetiku nasilja i lascivnosti, svi su se hrabro suočili sa tekstom.

Na sceni Sterijinog pozorja mladih predstavu "Žabar" odigrali su glumci iz klase profesora Branislava Mićunovića

"Glumački ansambl imao je sve kvalitete jednog odlično uvježbanog rok benda. Smjestivši događanja između mikrofona, reflektora i pivskih gajbi, Dedovićeva mlade glumce postavlja unutar birtijskog prostora koji je i te kako prostor današnjih mladih generacija, u kome oni naizgled imaju svu slobodu ovog svijeta dok premeštaju i razbij aju scenografiju, ali koji oda je utisak teške klaustrofobije.

Glumci Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja svojim kolegama u publici su priredili jedno originalno suočavanje, igrajući na tankoj granici između provokativnog i profanog", zapisao je za bilten Sterijinog pozorja kritičar Nikola Stepić.

Na sceni Sterijinog pozorja mladih predstavu "Žabar" odigrali su glumci iz klase profesora Branislava Mićunovića Miloš Pejović, Jovan Krivokapić, Petar Novaković, Bojana Malinovska, Karmen Bardak, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Aleksandar Radulović, Gorana Marković, Gordana Mićunović i muzičar Nebojša Nenezić.

Režiju potpisuju Lidija Dedović i Petra Veber, a asistenti su studenti druge godine režije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, Mirjana Medojević i Mirko Radonjić.


Najčitanije iz sekcije Zabava