Preminula Ester Vilijams - Vijesti.me
HOLIVUDSKA SIRENA

Preminula Ester Vilijams

Američka glumica i šampionka u plivanju Ester Vilijams, najpoznatija po ulozi u mjuziklu "Bal na vodi", umrla je danas u 91. godini u Los Anđelesu

Ester Vilijams, jedna od najvećih holivudskih zvijezda 1940-ih i 1950-ih godina, umrla je mirno, u snu“, izjavio je njen predstavnik za štampu, Harlan Bol, dodajući da je glumičino zdravlje bilo oslabljeno zbog starosti.

Poznata kao "Holivudska sirena" i "Kraljica surfa", Ester Vilijams je još kao tinejdžerka postala šampionka u plivanju, da bi kasnije igrala u nizu popularnih mjuzikla, tzv. "akvamjuzikla" sa plesnim numerama u vodi i tačkama sihronizovanog plivanja.

Na vrhuncu karijere bila je druga glumica po visini zarade u Holivudu, odmah iza Beti Grejbl.

Insert iz filma "Bal na vodi"

"Ne umijem da glumim, ne umijem da pjevam, ne umijem da plešem. Moji filmovi su sastavljeni od otpadaka pronađenih u producentskoj korpi za đubre", umjela je da kaže o svom filmskom talentu.

Decenijama kasnije, malo je ublažila samokritiku: "Gledam u tu djevojku i sviđa mi se. Mogu da shvatim zašto je postala popularna kod publike".

Rođena je u predgrađu Los Anđelesa u avgustu 1921. Kao mlada plivačica, postavila je tadašnji svjetski rekord na 100 metara u slobodnom plivanju i štafeti 4 puta 400 metara. Takođe je radila i kao manekenka.

Kasnije, tokom 1960-ih, snimila je nekoliko TV emisija i bila komentator takmičenja u plivanju za televiziju ABC tokom Olimpijskih igara 1984. godine.


Najčitanije iz sekcije Zabava