Racković: Pobijedili smo kvalitetniji tim - Vijesti.me
NEOČEKIVANA TITULA

Racković: Pobijedili smo kvalitetniji tim

"U majstorici smo dominirali, imam neko iskustvo, i mogu da kažem da nije bilo šansi da ga izgubimo”, kazao je trener Budućnosti Vladimir Racković

“Kolegi Babalju sam nakon meča rekao, da me neko pitao da li očekujem da možemo da pobijedilo Luku Bar 3:0 u Baru, rekao bih da ne. To ne bi ni bilo pošteno reći. Da me neko pitao jeli to realno, isto bih rekao da nije. Ali, nadoknadili smo 0:2 u pobjedama, stekli smo psihološku prednost, djevojke su opušteno igrale, već su dosta uradile za ovaj klub.

Na kraju su pobijedile kvalitetniju ekipu Luke Bar, koja to nije dokazala u ovoj finalnoj seriji, za razliku od ligaškog dijela. Tim prije titula dobija na težini. Ekipi Luke Bar čestitam na sportskom ponašanju i fer borbi”, kazao je nakon majstorice finala plej-ofa odbojkašica meča trener Budućnost Zetatransa Vladimir Racković.

Pobjedom od 3:2 u seriji, Podgoričanke su osvojile prvu titulu u klupskoj istoriji, iako je Luka Bar vodila 2:0 u pobjedama, i 2:0 u setovima i 22:19 u trećem setu četvrtog meča.

“Neću da kažem da nijesmo imali sreće. Pored htijenja, želje i kvaliteta, da bi se napravio ovakav rezultat, treba i određena doza sreće, i mi smo je imali u trećem setu u četvrtoj utakmici. Mi smo to iskoristili, nakon toga se sve otvorilo, i na kraju smo zasluženo slavili. U majstorici smo dominirali, imam neko iskustvo, i mogu da kažem da nije bilo šansi da ga izgubimo”, dodao je Racković.

Trener Luke Bar Vladimir Milačić čestitao je Budućnosti na zasluženoj tituli.

“Bili su tri puta bolji u ovoj finalnoj seriji. Mislim da smo titulu izgubili u četvrtoj utakmici u Podgorici, gdje smo imali maltene završen posao, ali nijesmo uspjeli da ga završimo na najbolji način po nas. Oni su danas igrali jako dobro i motivisano, mi stalno u grču, bili u kontra ritmu, sa puno pogriješenih servisa, a one koje smo prebacivali bili su lagani.

Čini mi se da su oni igrali upravo onako kao mi tokom čitave sezone, sa puno discipline i više želje. Ja im čestitam na tome, ako su nas tri puta dobili u finalu, titula je zasluženo kod njih”, rekao je Milačić.


Najčitanije iz sekcije Zabava