Radošević, Zlatičanin i Sjekloća oduševili - Vijesti.me
PROFESIONALNI BOKS

Radošević, Zlatičanin i Sjekloća oduševili

U borbi večeri Predrag Radošević je na poene poslije 12 rundi savladao Mađara Jožefa Matolčija

Peđa Radošević
Peđa Radošević (Foto: Zoran Đurić)

Da li zbog fantastične tehnike Nikole Sjekloće, razornog lijevog krošea Dejana Zlatičanina, ili pak paklenog tempa u kojem Predrag Radošević nijedne sekunde nije prestao da napada i udara suparnika, tek „Morača” je sinoć mogla da uživa u „Noći šampiona”. I u ubjedljivim pobjedama miljenika crnogorske publike!

A nakon Sjekloće i Dejana, i Peđa se dokopao toliko željenog pojasa, silver internacional u srednjoj kategoriji WBC verzije, jer je ona do 23 godine odavno stavljena ad acta.

- O težini borbe najboje govori moje lice. Dao sam za pobjedu i više nego što mogu i više nego što sam obećao prije borbe. I onda moram da budem zadovoljan i naravno zahvalan crnogorskoj publici.

Matolči je dobar borac, pokazao je to u nekoliko navrata, kada sam upao u njegov ritam. Uzalud su tu savjeti iz ugla i gledanje sa strane, borba u ringu je nešto sasvim drugo. Sada do septembra idem na zasluženi odmor, a potom opet odricanja, znoj i krv. Fenomen je ta želja u sebi da se bude borac, to ne može svako - kazao je Radošević nakon jednoglasne ubjedljive pobjede nad Mađarom Jožefom Matolčijem.

Uspio je Peđa u 11. rundi da dva puta baci rivala, ali ne i da prekidom dobije meč protiv stamenog Mađara.

Ali jeste Dejan Zlatičanin i to u lakoj kategoriji, pošto je Španac vijetnamskog porijekla, Hoang Sang Ngujen, drugi put nepovratno pao nakon dva minuta i tri sekunde u petoj runde. Prethodno je Dejo sjajnim lijevim krošeom rivala bacao i u 3. rundi.

- Borba je bila odlična. Bio sam spreman da u istom ritmu boksujem svih 12. I očekivao sam to, ali je pogriješio što je krenuo u obračun - kazao je Dejan nakon odbrane titule prvaka Mediterana i onogo što je kuriozitet za laku - 13. pobjedu je ostvario 10. nokautom.

 

Sjekloća sparingovao

Internacionalni svijeta i prvak Mediterana supersrednje kategorije, Nikola Sjekloća, jedini nije boksovao za titulu, ali je nokautom na polovini šeste runde razbio Njemca Kristijana Pola.

- Previše sam se opustio, pa sam primio jedan jak kroše u 3. rundi. Nisam, ipak, forsirao, jer mi je bio potreban lakši meč pred desetodnevni odmor. Onda mi slijede paklene pripreme, jer sam za Eurosport već ugovorio borbu 16. jula u Berlinu - kazao je najtrofejniji aktivni crnogorski bokser, koji je vlasnik amaterskih svjetskih i evropskih bronzi.

- Bilo je kao što sam rekao. Radimo odlično i imamo sjajne boksere. Najavio sam da će Nikola imati lakši meč, a da Deju i Peđi dovodimo odlične boksere. Kod mene nema laži i nema prevare - poručio je predsjednik Crnogorske bokserske federacije (MBF) Mijo Martinović.

U ringu se pojavio i legendarni Miodrag Perunović, a nakon njega i plejada nekadašnjih crnogorskih boksera.


Najčitanije iz sekcije Zabava