Rafailoviću i ekipi sude zbog ubistva - Vijesti.me
POTVRĐENA OPTUŽNICA ZA LIKVIDACIJU U BEČIĆIMA

Rafailoviću i ekipi sude zbog ubistva

Rafailoviću, Vušoviću i Cicmilu koji i dalje izmiču crnogorskoj policiji, sudiće se u odsustvu

Miljan Bulatović
Miljan Bulatović (Foto: Filip Roganović)

Budvanima Vasiliju B. Rafailoviću (38) i Ratku Vušoviću (26), Nišliji  Miljanu R. Bulatoviću (36),   Vladimiru Z. Šmanji (35) iz Banjaluke i Bjelopoljcu Ivanu D. Cicmilu (26) sudiće se zbog ubistva Đorđa Borete i Dragana Zečevića u Bečićima.  

To je odlučilo vanraspravno  vijeće Višeg suda u Podgorici, koje je  potvrdilo  optužnicu protiv petorke optužene  za ubistvo,  stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja.

Vijećem koje je potvrdilo optužnicu specijalnog tužioca Saše Čađenovića predsjedavao je  sudija Boris Savić.

Čađenović tereti Rafailovića i Vušovića da su 7. decembra 2016. godine sa umišljajem ubili Boretu i Zečevića, i teško ranili Iva Stanišića.

Tužilac u optužnici tvrdi da je  Rafailović direktni izvršilac, a da ga je tog dana na motociklu vozio Vušović. 

“Rafailović se  sa automatskom puškom smjestio na mjesto suvozača, i odvezli su se u naselje Bečići ispred lokala Trofej. Okrivljeni Rafailović je iz automatske puške koju je nosio sa sobom, ispalio najmanje 14 projektila u pravcu oštećenih Borete, Zečevića i Stanišića, koji su se nalazili na terasi ovog lokala, i tako ubio Boretu i Zečevića, dok je Stanišiću nanio tešku tjelesnu povredu. Nakon toga su se motociklom, vratili u garažu gdje su ostavili motocikl. Rafailović je automatsku pušku kojom je izvršeno krivično djelo odnio sa sobom”, piše u tužilačkom dokumentu.

Prema potvrđenoj optužnici Bulatović i Šmanja bitno su doprinjeli izvršenju ubistva. 

Njih dvojica  uhapšeni su dva dana nakon ubistva u Bečićima, a  Rafailović, Vušović i Cicmil i dalje izmiču crnogorskoj policiji, koja je za njima raspisala potjernicu.

Tužilac tereti Rafailovića i Bulatovića da su  u maju 2016.  organizovali  kriminalnu grupu, čiji članovi su postali Šmanja, Vušović,  Cicmil i druga neidentifikovana lica...

U spisima tužilaštva piše da je Rafailovića   kao organizator kriminalne grupe za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih djela u budućnosti, daje upustva i naredbe članovima kriminalne organizacije...
Bulatoviću stavlja na teret da je takođe za sebe odredio da daje uputstva i naredbe članovima krimi grupe, ali i da je imao zadatak da obezbjeđuje mjesta za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje krivičnih djela:

“I da sâm, ili preko drugih lica vrbuje članove kriminalne organizacije... Šmanja je prihvatio da izvršava upustva i naredbe organizatora kriminalne organizacije, da obezbjeđuje -  iznajmljuje prostorije za skrivanje oružja i predmeta namijenjenih izvršenju krivičnih djela, da prostorije za skrivanje preuređuje tako da druge osobe ne mogu vidjeti šta se u njima nalazi, obezbjeđuje pristup tim prostorijama, a sve kako izvršioci krivičnih djela i drugi članovi kriminalne organizacije ne bi bili otkriveni”, piše u optužnici. 

Prema tom dokumentu, Vušović je prihvatio da izvršava uputstva i naredbe šefova kriminalne organizacije, da nabavlja predmete i sredstva za izvršenje krivičnih djela, da bude vozač tokom izvršenja krivičnih djela, ali i da ih sam čini.

Cicmilov zadatak bio je da nabavlja, drži i krije oružje namijenjeno za izvršenje krivičnih djela.


Najčitanije iz sekcije Zabava