Šarić pred sudom na jesen, advokat traži da ga puste na slobodu - Vijesti.me
NOVO SUĐENJE ZA ŠVERC KOKAINA

Šarić pred sudom na jesen, advokat traži da ga puste na slobodu

Advokat šarića objašnjava da je "na svakoj stranici prvostepene presude mogla da se pronađe bar jedna povreda zakona"

Novo suđenje Darku Šariću za šverc kokaina počeće na jesen, javlja B92. Njegov advokat Radoslav Baćević najavljuje da će podnijeti zahtjev za Šarićevo puštanje iz pritvora. 

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu od 20 godina zatvora.

Od trenutka kada je kod Montevidea na jahti Maui pronađen kokain i kada se za Šarića prvi put čulo, pa do presude pljevaljskom narko bosu prošlo je punih šest godina. Sada je sud šverc 5,7 tona kokaina vratio u južnoameričke luke, na početak, za Šarića više ne važi 20 godina robije, a presuda je ukinuta i za njegove saradnike. 

Odjeljenje za organizovani kriminal je poslije sjednice vijeća, 25. maja potvrdilo prvostepenu presudu, u oslobađajućem dijelu, dok je u osuđujućem dijelu, zbog ”bitnih povreda odredaba krivičnog postupka“, prvostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje. 

Šariću je pritvor produžen do dalje odluke prvostepenog suda. 

Baćević objašnjava da je "na svakoj stranici prvostepene presude mogla da se pronađe bar jedna povreda zakona".

Prva optužnica protiv Šarića podignuta je 2010. godine i tada je za njim raspisana i međunarodna potjernica. Tužilaštvo je zbog šverca kokaina kasnije podiglo još četiri, a za pranje novca još tri optužnice protiv Šarića. On se 2014. godine predao srpskim pravosudnim organima. Novo suđenje narko bosu trebalo bi da počne u septembru, a advokati koji imaju veze sa ovim slučajem kažu da je spisak stvari koje treba otkloniti u novom postupku dugačak.


Najčitanije iz sekcije Zabava