Sedam dana, 15 filmova, tri grada - Vijesti.me
FESTIVAL FILMA O LJUDSKIM PRAVIMA: UBRZAJ 2017

Sedam dana, 15 filmova, tri grada

Na repertoaru su filmovi koji snažno,kreativno, pronicljivo i emotivno pričaju univerzalne priče o značaju borbe za ljudska prava, dostojanstvu i istrajnosti

Ubrzaj
Ubrzaj (Foto: Facebook)

Festival filma o ljudskim pravima koji organizuje nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje (CGO)  biće  održan osmi put po redu “Ubrzaj 2017” od 10. do 16. decembra i to u tri grada: u Podgorici u KIC-u “Budo Tomović” od 10. do 14. decembra, u Beranama  11. i 12. decembra u Centru za kulturu, i u Kotoru  15.  i 16. decembra u kinu “Boka”.

“Osmi Festival filma o ljudskim pravima, “Ubrzaj 2017” donosi, do sada, najbogatiju selekciju filmova koji kreativno, snažno, pronicljivo i emotivno pričaju univerzalne priče o značaju borbe za ljudska prava, ljudskom dostojanstvu i istrajnosti iz vizure filmskih autora. Ovi filmovi vas ne mogu ostaviti ravnodušima, pa je i moto ovogodišnjeg Festivala 'Propitivanje granica'”, saopštili su organizatori.

Kako najavljuju organizatori, čeka nas “sedam dana,  15 filmova, tri grada”.

“Ubrzaj 2017 se realizuje u saradnji sa KIC-om ”Budo Tomović”, BELDOCS-om, Sarajevo Film Festivalom, KC “Nikola Đurković” iz Kotora, Opštinom Kotor, Opštinom Berane, Centrom za kulturu Berane i Podgorica, a medijski pokrovitelji su javni servis RTCG (televizija i portal” i ND “Vijesti” (novine i portal).

Festival se realizuje uz podršku: Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Vlade Crne Gore, Kanadske ambasade, fondacije Heinrich Boll, Ambasade Italije, Ambasade Izraela Ambasade SAD, kao i uz podršku kompanija: Metropolis, Studio Mouse, Pošta Crne Gore, PG Taxi i Compania de Vinos Montenegro.

„Neoprostivo” Larsa Petersena otvara  Festival u Podgorici

Festival će u Podgorici otvoriti film u režiji Lars Feldballe Petersena “Neoprostivo” u 17. 30 časova na Velikoj sceni KIC-a, a u 20 časova planirana je projekcija filma “Žaba” režisera Elmira Jukića.
Projekcije u KIC-u zatvara film “Foxtrot” u  režiji Samuela Maoza 14. decembra u 20.15 časova.

Osim ovih, biće prikazani i filmovi: “Mathias” u režiji  Clara Sterna, “Amok” Vardana Tozije, “Starateljstvo” francuskog reditelja Xavier Legrand, “Karl Marx City” u režiji Petra Epperlein-a i Michael Tucker-a, “Građanin” Rolanda Vranika, “Agape” u režiji Branko Schmidta, “Čovjek integriteta” u režiji Mohammad Rasoulofa, “Poljubac”  Ivana Cotronea, “Blizanci” Markusa Mörtha  “Ne opiri se” u režiji Craig Atkinsona, “Život kao crtani film” Rogera Ross Williamsa i  “Između granica” Jelene Gavrilović.

Na dvodnevnom repertoaru filmova u Beranama nalaze se “Mathias”, “Život kao crtani film”, “Poljubac”, “Neoprostivo”  i “Čovjek integriteta”, a u Kotoru će biti prikazani “Život kao crtani film”, “Neoprostivo”, “Čovjek integriteta” kao i film “Ne opiri se”.


Najčitanije iz sekcije Zabava