Seniori i seniorke od druge runde kvalifikacija za SP - Vijesti.me
ODBOJKA

Seniori i seniorke od druge runde kvalifikacija za SP

Odbojkaši Crne Gore
Odbojkaši Crne Gore (Foto: fivb.ch)

Kao i u svim dosadašnjim ciklusima od obnavljanja nezavisnosti, obje crnogorske  odbojka ške selekcije učestvovaće u kvalifikacijama za naredna svjetska prvenstva, 2018. godine u Italiji i Bugarskoj (muškarci), odnosno Japanu (žene).

Seniori i seniorke će kvalifikacije startovati od druge runde, koja počinje u maju iduće godine.

Od zemalja sa ex-Yu prostora, obje selekcije u kvalifikacijama imaće i Srbija, Hrvatska i Slovenija. Bosna i Hercegovina će u kvalifikacijama nastupiti samo sa ženskom reprezentacijom, dok Bosna i Hercegovina u ovom ciklusu neće imati predstavnika.

Interesantno, nova, 221. članica Svjetske  odbojkaške federacije, Kosovo, koje je u FIVB primljeno nakon Crne Gore, za kvalifikacije je prijavilo obje reprezentacije.

Ne računajući domaćine SP, Italiju i Bugarsku, te aktuelnog prvaka svijeta Poljsku, u muškim kvaliifkacijama će iz Evrope nastupiti 39 zemalja. Kroz tri runde kvalifikacija vizu za SP izboriće još sedam selekcija sa Starog kontinenta.

U ženskoj kobkurenciji vizu za SP imaju domaćin Japan i prvak Sjedinjene Američke Države, a još osam evropskih reprezentacija će kroz tri runde kvalifikacija dobiti šansu da se plasira na Svjetsko prvenstvo.


Najčitanije iz sekcije Zabava