Smućkajte parfem na koji niko ne miriše - Vijesti.me
NAUČITE

Smućkajte parfem na koji niko ne miriše

Ne dajte da vas obeshrabri činjenica da možda i nemate izražen talent u prepoznavanju sastojaka pojedinog parfema.

U želji da dobiju jedinstven miris, parfemski zaljubljenici eksperimentišu omiljenim mirisima u različitim 'agregatnim' stanjima. Pritom kao 'osnovu' na tijelo nanose parfemsko mlijeko, kremu ili ulje jednog parfema i 'personalizuju' ga tako da po strateškim mjestima rasprše parfemsku ili toaletnu vodu drugog mirisa.

Ne dajte da vas obeshrabri činjenica da možda i nemate izražen talenat u prepoznavanju sastojaka pojedinog parfema. Vjerovali ili ne, postoje veliki dizajneri parfema, koji imaju sličan problem, ali zbog toga nisu ništa manje uspješni u kreiranju izvanrednih mirisnih koktela, piše tportal.hr.

Ako ste dobili na dar (ili u šopingholičarskoj groznici zabunom kupili) parfem čiji vam se miris zapravo ne sviđa, zašto biste ga bacili? Ništa se ne baca! Pokušajte da ga 'nadogradite' parfemskom kremom ili mlijekom omiljenog parfema. Mogao bi  prijatno da vas iznenadi originalan, treći miris. U tom trenutku, osjećaćete se poput pravog kreatora, koji miješanjem mirisnih sastojaka čiji je miris zasebno odbojan ili preintenzivan dobija neobično prijatan parfem.

Postoji samo nekoliko stvari na koje biste trebali da pazite dok ne savladate svojim 'ad hoc' parfemskim umijećem.

Za početak, odaberite mirise koji imaju nešto zajedničko: poput nota ruže ili orijentalne baze. Parfemske kreme s 'teškim' notama kombinujte sa potpuno suprotnim toaletnim vodama, prozračnim i eteričnim. Ako parfemsku kremu, mlijeko ili ulje stavite po rukama i dekolteu, po jedan 'špric' toaletne ili parfemske vode nanesite samo iza ušiju i na zglobove.

Ovakvim parfemisanjem postaćete 'mirisna enigma' i izazov svojoj okolini, koja će se zabavljati pokušavajući da otkrije koju mirisnu kombinaciju ovaj put nosite.


Najčitanije iz sekcije Zabava