Sporna prodaja zemlje na Jazu: I Marko Vujović svjedok saradnik - Vijesti.me
STOPAMA KULJAČE I TRNSKOG

Sporna prodaja zemlje na Jazu: I Marko Vujović svjedok saradnik

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i direktor AMD Budva Igor Trnski su u istom slučaju dobili status svjedoka saradnika

Marko Vujović
Marko Vujović (Foto: Savo Prelević)

Marko Vujović dobio je, na predlog Specijalnog tužilaštva, status svjedoka saradnika u slučaju sporne prodaje 26.000 kvadrata zemljišta na Jazu. Tu odluku donio je Viši sud u Podgorici.

Time je potvrđeno pisanje “Vijesti”, koje su dan ranije od izvora bliskih istrazi dobile informaciju da će Vujović dobiti status svjedoka saradnika.

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i direktor AMD Budva Igor Trnski su u istom slučaju dobili status svjedoka saradnika. 

Vujović je dobio status “svjedoka saradnika u postupku koji Specijalno državno tužilaštvo vodi protiv okrivljenog L.R. i drugih zbog krivičnih djela - zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, koja su izvršena na organizovan način,” navodi se u saopštenju.

Vujović je jedno od tri lica za čije je lišavanje slobode Specijalno tužilaštvo izdalo nalog 14. oktobra. 

Nalog je istog dana izdat za hapšenje sina Svetozara Marovića, Miloša Marovića, i Bivšeg direktora Zavoda za izgradnju Budve Stevice Dragovića.

Dragović je tog dana uhapšen, a sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja putem podstrekavanja. 

Za isto djelo se sumnjiči i Marović, ali on nije dostupan Tužilaštvu. On je, kako se navodi, opravdao svoje odsustvo i Specijalno tužilaštvo uredno obavijestio o razlozima zbog kojih je nedostupan.


Najčitanije iz sekcije Zabava