Suđenje Šariću i Lončaru: Ni vještak ne zna ko su vlasnici kompanija - Vijesti.me
APELACIONI SUD

Suđenje Šariću i Lončaru: Ni vještak ne zna ko su vlasnici kompanija

Branilac Pljevljaka, advokat Borivoje Đukanović ocijenio je da nalaz Milićevića ni u jednom segmentu nije doveo u pitanje kredbilnost navoda odbrane

Duško Šarić
Duško Šarić (Foto: screenshot (TV Vijesti))

Vještak finansijske struke Vlajko Milićević nije utvrdio ko su vlasnici kompanija "Maximus shiping", "Secondo porto shiping", kada su registrovane ali ni šta im je bila djelatnost.

Vještak je to rekao u sudnici Apelcionog suda, odgovarajući na pitanja tužioca Petra Kapucija, u nastavku suđenja Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, koji su optuženi za pranje novca. 

Za te firme tužilaštvo tvrdi da su bile u vlasništvu pokojnog Dragana Dudića Frica  i da su bile povezane sa Šarićevom firmom “MAT company”.

Kapuci nakon suđenja nije odgovorio  da li je  zadovoljan nalazom i odgovorima vještaka. 

Branilac Pljevljaka, advokat  Borivoje Đukanović ocijenio je da nalaz Milićevića ni u jednom segmentu nije doveo u pitanje kredbilnost navoda odbrane. Dodao je da je odbrana iz Norveške pribavila dokaz koji je “od kapitalnog značaja za dokazivanje da nije bilo pranja novca”. 

"Kada taj dokaz bude izveden, svima će biti jasno da je optužnica u svim segmentima, i u činjeničnom i u pravnom aspektu obezvrijeđena”, kazao je Đukanović.


Najčitanije iz sekcije Zabava