Tim Lotus dobio pravo na ime, Grupa Lotus sprema žalbu - Vijesti.me
KO JE PRAVI VLASNIK?

Tim Lotus dobio pravo na ime, Grupa Lotus sprema žalbu

Grupa Lotus može da koristi to ime na svojim bolidima Formule jedan, kao i da koristi crnu i zlatnu boju, ali logo može da koristi samo na terenskim vozilima.

Britanski viši sud dozvolio je timu Lotus da nastavi da se takmiči pod tim imenom u Formuli jedan, poslije spora sa rivalskom ekipom.

Suđenje oko prava za korišćenje imena Lotus počelo je u martu.

Lotus je to ime koristio prošle sezone, tvrdeći da ga je legalno preuzeo od ostataka starog tima. Grupa Lotus, odjeljak za terenska vozila kompanije, takođe je tvrdio prava na ime, a ujedno je veliki dio tima Reno iz Formule jedan.

Sud je odlučio da je tim Lotus pravi vlasnik imena i da će moći da koristi prepoznatljivi logo.

"Drago nam je što je razjašnjeno da smo mi pravi vlasnici tima Lotus. Uvijek smo bili sigurni da će pravi dokazi koje smo podnijeli dovesti do ove odluke, a današnja presuda potvrdila je da je ta vjera bila ispravna", rekao je vlasnik tima Toni Fernandes.

Grupa Lotus može da koristi to ime na svojim bolidima Formule jedan, kao i da koristi crnu i zlatnu boju, ali logo može da koristi samo na terenskim vozilima.

Grupa Lotus može i dalje da nastavi da sponzoriše Reno u Formuli jedan, ali će se uprkos tome žaliti na presudu.

"Postoji još pitanja koja zahtijevaju razjašnjenje i ostaćemo posvećeni dobijanju tog razjašnjenja, koje je toliko potrebno mnogim navijačima. Odluka da se žalimo nije olako donijeta", rekla je šefica pravnog tima Grupe Lotus, Sara Prajs.


Najčitanije iz sekcije Zabava