U Baru osmi put odloženo suđenje oko šećernog spora - Vijesti.me
FIKTIVNO CARINJENJE

U Baru osmi put odloženo suđenje oko šećernog spora

Afera je izbila prije devet godina, a skoro će tri godine otkako je podignuta optužnica protiv osumnjičenih lica, mahom službenika carine i špediterskih firmi iz Bara.

Carina Bar
Carina Bar (Foto: Arhiva Vijesti)

U Osnovnom sudu Bar je ponovo odložen početak suđenja za slučaj fiktivnog carinjenja šećera iz Srbije od prije 10 godina.

Ovo je osmi put da se optuženi razilaze nakon prozivke sudije.

Afera je izbila prije devet godina, a skoro će tri godine otkako je podignuta optužnica protiv osumnjičenih lica, mahom službenika carine i špediterskih firmi iz Bara.

“Ranije su mi se javili branioci optuženih Stanica Vukosavović, koja je rekla da ne može doći zbog smrtnog slučaja u porodici, a branilac Ljubiša Novaković je kazao da ima danas deportaciju u Podgorici, pa se glavni pretres odlaže”, rekao je sudija Nikola Strugar koji predsjedava sudskim vijećem u ovom sučaju.

Nakon konsultacije sa braniocima optuženih, on je odložio glavni pretres za 23. i 24. mart.

“Zbog ozbiljnosti predmeta naložiću prinudno dovođenje stranaka u slučaju da neko neopravdano izostane”, kazao je sudija Strugar.

Suđenja najvjerovatnije ne bi ni bilo i da su svi advokati bili prisutni, jer je jednom od optuženih neposredno prije ulaska u sudnicu pozlilo, zbog čega je odmah prebačen u Dom zdravlja gdje su mu ljekari ukazali pomoć.

Glavna sala Osnovnog suda je inače bila ispunjena do posljednjeg mjesta, jer je tužilac u ovom predmetu podigao optužnicu protiv 21 osobe.

“Zbog ovakvih i sličnih izostanaka optuženih ili njihovih branilaca do sada je i dolazilo do ovolikih odlaganja glavnog pretresa”, kazao je "Vijestima” predsjednik Osnovnog suda Bar Goran Šćepanović.


Najčitanije iz sekcije Zabava