U Bosni tražili Mušinog ubicu? - Vijesti.me
U SARAJEVU UHAPŠENI GOJČEVIĆ I ČABA

U Bosni tražili Mušinog ubicu?

Ubica Osmanagića do danas nije pronađen, a istražitelji navodno imaju operativne podatke da su tog Baranina ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH

pištolj
pištolj (Foto: Shutterstock)

Baranin  Marko Gojčević i Der Čaba iz Subotice uhapšeni su  u Sarajavu i pred tamošnjom policijom navodno priznali su da su došli  da ubiju jednu osobu.

Prema saznanjima “Vijesti” uhapšeni su dok su u zasjedi čekali žrtvu.

Inspektori su kod njih pronašli heklere sa prigušivačima, a pretresom stana koji su koristili pronađena je veća količina oružja, saopštio je izvor “Vijesti”.

Baranin Marko Gojčević važi za bezbjednosno interesantu osobu, blisku klanu Armina Osmanagića ubijenog u septembru 2014. godine.

Ubica Osmanagića do danas nije pronađen, a istražitelji navodno  imaju operativne podatke da su tog Baranina ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH.

Bosanskim istražiteljima uhapšeni  nijesu nijesu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga je trebalo likvidirati.

Prema saznanjima “Vijesti”, bosanska policija traga za još tri muškarca, koji su navodno bili povezani sa Gojčevićem i Čabom. 

“Pretresom stana koji su koristili pronađeni su hekleri i prigušivači. Oni su priznali djelo ali nijesu odali ko je bio njihova meta”, rečeno je “Vijestima” iz bosanskog tužilaštva.

Bosanski  Žurnal info objavio je juče da istražni organi BiH   dvojicu uhapšenih  dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, ali i  zemunskim klanom. 

U vezu sa  ubistvom Muše Osmanagića dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred  kućnim pragom u Mostaru ubijen u oktobru 2015. godine. 

Bosanski mediji prenose da je Čaba poznat  u javnosti kao plaćeni ubica. 

On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića.

Ubistvu je, prema pisanju srbijanskih medija, prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narkotržištu.


Najčitanije iz sekcije Zabava