U Kotoru otvorena izložba Ljubomira Borozana - Vijesti.me
"MOSTRA - SAN ĐOVANI"

U Kotoru otvorena izložba Ljubomira Borozana

Borozan je kazao da Kotor "treba spasiti od neukusa, šunda", te da grad treba podići na viši kulturni nivo i da je to cilj i organizatora izložbe i njegov

Ljubomir Borozan
Ljubomir Borozan (Foto: Betaphoto)

U Art centru u Kotoru otvorena je izložba Ljubomira Borozana pod nazivom "Mostra - San Đovani", na kojoj je izloženo oko 40 radova, uglavnom pastela, urađenih u Boki Kotorskoj u posljednjih pola godine.

Organizatori prodajne izložbe su "Insight Galery" i "Ducley Art Centre", što predstavlja njihovu prvu saradnju. 

Radovi su posvećeni uglavnom motivima iz Boke, najviše Kotora, a sam umjetnik je rekao da ga je "Bog poslao u Boku da prikupi malo zdravlja i prelijepih legendi o ljepoti ovog prostora".

Borozan je kazao da Kotor "treba spasiti od neukusa, šunda", te da grad treba podići na viši kulturni nivo i da je to cilj i organizatora izložbe i njegov.

Ljubomir Borozan
Ljubomir Borozan(Foto: Betaphoto)

Rođen je u okolini Subotice, živio je u Sarajevu, gde je bio učitelj, a odmah poslije završene srednje škole opredijelio se za dizajn. Od tada pa do danas radio je bezbroj dizajnerskih projekata. Bavi se i skulpturom i autor je skulptura "San Valentina" i štampara "Makarija". 

Počeo je da izlaže poslije završenih studija , a izlagao je na prostoru bivše Jugoslavije, u Švajcarskoj, Austriji, Francuskoj, Njemačkoj i Italiji. Živi i predaje crtanje na Internacionalnoj Akademiji lijepih umjetnosti u Terniju u Italiji.

Borozan je kazao da je posebno ponosan što je iz Boke, uz njegovu pomoć, na visoke škole poslato 33 učenika.

Izložbu je otvorio čuveni umjetnički fotograf David Hamilton, koji je rekao da Borozan ima mnogo toga da kaže.