Uhapšen i treći osumnjičeni za bombaški napad u Beranama - Vijesti.me
PREDAO SE POLICIJI

Uhapšen i treći osumnjičeni za bombaški napad u Beranama

Miomir Arsenić (28), kojeg je policija potraživala od 27. novembra, sam se predao

Berane eksplozija
Berane eksplozija (Foto: Uprava policije)

Beranac Miomir Marsenić (28), treći osumnjičeni za podmetanje eksploziva ispred kuće sugrađanina Dražena Simonovića (29), predao se prije beranskoj policiji.

Marsenića je policija potraživala od 27. novembra, kada su uhapšeni Beranaci Bernar Sujković (26) i maloljetni J. P. (16), koji se sumnjiče da su sa Marsenićem ispred Simonovićeve kuće podmetnuli eksploziv.

Marseniću je, nakon saslušanja, određen pritvor. Pritvor je ranije određen i Sujkoviću, dok je maloljetnik, nakon što su od njega u prisustvu roditelja prikupljena obavještenja, pušten da se brani sa slobode.

Eksplozivna naprava ispred Simonovićeve kuće bačena je 20. oktobra.

Uprkos jakoj detonaciji, koja se čula u gotovo čitavom beranskom kraju, policija do jutra nije mogla pronaći gdje je eksploziv bačen.

Bombaški napad, jutro nakon eskplozije, prijavila je majka Dražena Simonovića, Svetlana, koja je oštećenje primijetila kada je kući došla iz noćne smjene.

Inspektori su tokom uviđaja izuzeli tragove koji su vještačeni u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Istog dana, policija je uzimale izjave upravo od mladića koji su od juče zvanično osumnjičeni za bombaški napad na kuću Simonovića.

Simonović, kome su, kako sumja policija Sujković, Marsenić i J. P. podmetnuli eksploziv ispred kuće, u bjekstvu je od aprila, kada je osumnjičen da je u kafeu "Kaza" sa sugrađaninom Markom Maslovarićem (24) pucao na Bijelopoljca Miroslava Femića (25) i Berance Aleksandra Marsenića (26), Sujkovića i J. P.

Femić i Marsenić u toj pucnjavi su teže, a Sujković i Piljević lakše ranjeni.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije između ove dvije grupe mladića postoji dugogodišnja netrpeljivost.

Policija je, uz naredbu suda, pretresla stanove koje u Beranam koriste Sujković i J. P., a koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije inspektori su tokom istrage prikupili dovoljno materijalnih dokaza.


Najčitanije iz sekcije Zabava