Uhapšen "taksista": Udario autom inspektora - Vijesti.me
LISICE NA RUKE

Uhapšen "taksista": Udario autom inspektora

Taksista je tada odbio da se zaustavi, vozilom udario inspektora i pobjegao sa lica mjesta

Budva
Budva (Foto: Vuk Lajović)

Budvanska policija uhapsila je  nelegalnog taksi prevoznika Predraga Živkovića iz Podgorice, koji se sumnjiči da je u petak  automobilom udario inspektora za drumski saobraćaj budvanske Komunalne policije Iliju Đurovića i teško ga povrijedio.

Taksista je tada  odbio da se zaustavi, vozilom   udario inspektora i pobjegao sa lica mjesta.

Njemu se stavlja  na teret krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Budvanska policija je nedugo zatim utvrdila  identitet  vlasnika nelegalnog taksija, pa je Podgoričanin preksinoć uhapšen i zadržan u Centru bezbjednosti Budva.

Đurović je toga dana kontrolisao saobraćaj na glavnom bulevaru, kada je primijetio “divljeg taksistu” da  naplaćuje usluge prevoza nekolicini turista.

On je pokušao da zaustavi taksistu ispriječivši mu se  ispred automobila, ali je Živković  to odbio  i u pokušaju da izbjegne inspektora, zakačio Đurovića  prednjim trapom. Inspektor je zadobio nekoliko povreda pa je upućen  u kotorsku Opštu bolnicu, gdje je zadržan.

Gotovo svakog ljeta nadležne službe pokušavaju da riješe problem sa nelegalnim taksistima... Iako svi legalni  prevoznici imaju prepoznatljive taksi oznake, na ulicama ordinira  veliki broj onih koji prevoze putnike navodno  po nešto nižim cijenama, ali  bez ikakvih licenci i odobrenja opštinskog resornog sekretarijata. 


Najčitanije iz sekcije Zabava