Uhapšen vođa zloglasne meksičke bande povezan sa 1.500 ubistava - Vijesti.me
akosta iza rešetaka

Uhapšen vođa zloglasne meksičke bande povezan sa 1.500 ubistava

Grad Siudad Huares, u kome je operisao Akosta, smatra se najnasilnijim gradom u Meksiku i u njemu je prošle godine zabilježeno 3.100 ubistava povezanih sa švercom droge

Antonio Akosta Hernandes
Antonio Akosta Hernandes (Foto: Vijesti online)

Vođa bande plaćenih ubica narko-kartela uhapšen na sjeveru Meksika odgovoran je za blizu 1.500 ubistava, među kojima i za ubistvo američke konzularne službenice, saopštile su meksičke policijske vlasti.

Antonio Akosta Hernandes, zvani El Dijego, "mozak je ubistava u američkom konzulatu", rekao je novinarima Ramon Pekeno, šef odjeljenja za borbu protiv narkotika savezne meksičke policije.

Pekeno je na saslušanju govorio o ubistvima američke konzularne službenice, njenog supruga i još jednog Amerikanca u Siudad Huaresu, u pograničnom gradu preko puta koga se nalazi El Paso u Teksasu.

Navedena ubistva su počinjena u martu 2010. godine.

Pekeno je na saslušanju govorio o ubistvima američke konzularne službenice, njenog supruga i još jednog Amerikanca u Siudad Huaresu

Akosta se tereti i za ubistva 14 mladića na žurci januara 2010, za eksploziju automobila-bombe u julu 2010. godine kada su život izgubila dva policajca, kao i za ubistva u rehabilitacionom centru za narkomane.

Akosta je uhapšen u petak u gradu Čihuahua na sjeveru Meksika, prenosi AFP.

On je bio vođa "La Linea", oružanog krila kartela Zaliv.

Pored toga, povezan je i sa drugim bandama, kao što je banda "Los Astekas".

Prema zvaničnim brojkama, u Meksiku je od decembra 2006. godine, kada je predsjednik Felipe Kalderon ovlastio vojsku da se bori protiv narko-kartela, ubijeno 41.000 ljudi.

Grad Siudad Huares, u kome je operisao Akosta, smatra se najnasilnijim gradom u Meksiku i u njemu je prošle godine zabilježeno 3.100 ubistava povezanih sa švercom droge.


Najčitanije iz sekcije Zabava