Umjesto presude, glavni pretres Rožajcima optuženima za šverc droge - Vijesti.me
INSPEKTOR SVJEDOČI

Umjesto presude, glavni pretres Rožajcima optuženima za šverc droge

“Ponovo ću ga saslušati na neke okolnosti, da ne saopštavam unaprijed o čemu se radi”, zagonetna je bila sudija Bošković

Umjesto presude koja je za danas bila najavljena u Višem sudu u Podgorici, sudija Branka Bošković odlučila je da ponovo otvori glavni pretres, u sudskom procesu Rožajcima Suvadu S. Musiću zvanom Batko, Sadudinu I. Bećiragiću zvanom Satko i Fikretu M. Daciću zvanom Fikro, optuženi za šverc heroina i kokaina.

Obrazlažući svoju odluku sudija je kazala da će ponovo pozvati svjedoka policijskog inspektora Milovana Radovića, koji je nedavno i svjedočio na glavnom pretresu 13. decembra.

“Ponovo ću ga saslušati na neke okolnosti, da ne saopštavam unaprijed o čemu se radi”, zagonetna je bila sudija Bošković, koja je glavni pretres zakazala za 27. decembar.

Prema optužnici, Suzane Milić, zamjenika višeg državnog tužioca, Musić i Dacić od 01. marta do 30. aprila 2008., u dva navrata, radi prodaje prenosili heroin. Dogovorili su se, prvi put u martu za 400 eura, da iz Peći u Srbiju, prenos pakovanja od oko kilogram heroina, što je Dacić uradio.

U aprilu dogovorili su da Dacić za Musića, za 600 eura, iz Podgorice u Srbiju prenose dva pakovanja od po pola kilograma, što je Dacić i uradio, postupajući po instrukcijama Musića. Okrivljeni Bećiragić i Dacić su radi prodaje prenosili 1.507,22 grama kokaina.

Ovu drogu je Bećiragić prodao nepoznatom licu u Bosni za iznos od 67.190 eura, koji je unaprijed primio i dogovorio predaju droge 25. 09. 2008.

On se sa Dacićem dogovorio da za 600 eura, prenese drogu iz Podgorice, na teritoriju Bosne. Dacić je, postupajući po uputstvima okrivljenog Bećiragića, 25. 09. 2008., iz Rožaja, vozilom “audi 80”, RO-AC-330, došao u Podgoricu i kod “Rokšped” benzinske pumpe, na Starom aerodromu od Bećiragića preuzeo kokain upakovan u dva paketa. Dacić je drogu sakrio u vozilu, a zatim se uputio ka Bosni.

U prenošenju droge otkriveni su prilikom kontrole policije u mjestu Bioči kod Podgorica, kada je od Dacića oduzet kokain