Uprava za mlade i sport: Sve za svijetlu budućnost Arsa Milića i Kristine Rakočević - Vijesti.me
PODRŠKA

Uprava za mlade i sport: Sve za svijetlu budućnost Arsa Milića i Kristine Rakočević

U Upravi za mlade i sport je upriličen prijem za atletičarku i trenera mojkovačke Tare, Kristinu Rakočević i Marka Ristića, te fantastičnog kadeta Džudo kluba “Arso Milić”, Arsa Milića

Uprava za mlade i sport
Uprava za mlade i sport (Foto: Uprava za mlade i sport)

U Upravi za mlade i sport je danas upriličen prijem za naše najtalentovanije sportiste i njihove trenere, atletičarku i trenera mojkovačke Tare, Kristinu Rakočević i Marka Ristića, te fantastičnog kadeta Džudo kluba “Arso Milić”, Arsa Milića i njegovog trenera i oca Zdravka Milića.

Osim tri bronzane medalje na najvećim takmičenjiima u njegovom uzrastu, Svjetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu i Igrama mladih (EYOF), Milić je najbolje rangirani džudista u svojem uzrastu u Evropi sa pet medalja na turnirima A kategorije (zlata u Češkoj i Portugalu, srebra u Rumuniji i Turskoj, i bronza u Hrvatskoj).

Sa druge strane, Rakočević, iako pionirka, u starijoj se konkurenciji okitila medaljama na EYOF-u u dvije različite discipline - ima zlato u bacanju diska i srebro u bacanju kugle. Rakočević u svojem uzrastu ima najbolji lični rezultat u svijetu u bacanju diska.

“U jednom lijepom sportskom druženju sumirani su utisci sa završenih takmičenja, a bilo je i riječi o svijetloj sportskoj budućnosti koju očekuju ovo dvoje mladih i perspektivnih takmičara.

Uprava za mlade i sport će i dalje kroz programe edukacije i finansiranja omogućiti što bolje uslove za razvoj svih naših sportista, sa posebnim osvrtom na nade crnogorskog sporta”, kaže se u saopštenju v.d. direktora Uprave za mlade i sport, Igora Vušurovića.


Najčitanije iz sekcije Zabava