Vanredna, pa izborna Skupština za reorganizaciju i izlazak iz krize - Vijesti.me
ŠAH

Vanredna, pa izborna Skupština za reorganizaciju i izlazak iz krize

Jedinstvena poruka sa ovog sastanka je da se na vanrednoj Skupštini 12. aprila usvoje ostavke postojećih organa Šahovskog saveza

Povodom konferencije za novinare Uprave za mlade i sport, na kojoj je bilo primjedbi na registracioni status Šahovskog saveza Crne Gore, saopštenjem su se danas oglasili klubovi. U saopštenju se kaže:

„Nakon konferencije za štampu Uprave za mlade i sport od 26. marta 2014. i primjedbi na registracioni status Šahovskog saveza Crne Gore, kao i na moguće zloupotrebe prilikom organizacije Evropskog prvenstva za mlade u Budvi, organizovan je sastanak šahovskih klubova, šahista i šahovskih radnika u hotelu Podgorica, 7. aprila 2014. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici 22 kluba i 20 šahista i šahovskih radnika. Takođe, ispred Uprave za mlade i sport sastanku je prisustvovao inspektor za sport gospodin Branislav Ivanović.

U uvodnom izlaganju gospodin Ivanović je prisutne obavijestio o potrebi što hitnijeg usaglašavanja akata Šahovskog saveza sa postojećim Zakonom o sportu, kao i rješavanja duboke krize u Šahovskom savezu i ukazivanja na proces preispitivanja organizacije Evropskog prvenstva za mlade u Budvi. Gospodin Ivanović je pozdravio i veliki odziv klubova za sastanak i izrazio podršku nastojanju da se trenutna situacija što prije prevaziđe putem organizacije već najavljene vanredne sjednice, kao i izborne Skupštine ŠSCG".

"Nakon njegovog izlaganja za riječ su se javljali predstavnici klubova, kao i šahisti. Jedinstvena poruka sa ovog sastanka je da se na vanrednoj Skupštini 12. aprila usvoje ostavke postojećih organa Šahovskog saveza, kao i da se formira radna grupa koja će nakon vanredne sjednice pripremiti izbornu Skupštinu ŠSCG. Po završetku sastanka svi učesnici su se zadržali u neformalnom druženju, iskazujući zadovoljstvo zbog postignutog dogovora da se krene u reorganizaciju i ozdravljenje ŠSCG”.


Najčitanije iz sekcije Zabava