Večeras u Baru izložba slika Aldemara Ibrahimovića - Vijesti.me
ZIMSKA SCENA BARSKOG LJETOPISA

Večeras u Baru izložba slika Aldemara Ibrahimovića

Izložbu otvara istoričarka umjetnosti i selektorka likovnog programa Ljetopisa dr Anastazija Miranović, a postavka će u Dvorcu biti narednih mjesec dana

Aldemar Ibrahimović
Aldemar Ibrahimović (Foto: Privatna arhiva)

Večeras u 19 sati u okviru zimske scene Barskog ljetopisa, u Dvorcu kralja Nikole biće otvorena samostalna izložba slika akademskog umjetnika Aldemara Ibrahimovića. Izložbu otvara istoričarka umjetnosti i selektorka likovnog programa Ljetopisa dr Anastazija Miranović, a postavka će u Dvorcu biti narednih mjesec dana.

Aldemar Ibrahimović rođen je 1962. godine u Rožajama, gdje živi i stvara. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu 1986, a postdiplomske studije na Cetinju 2013. Član je ULUCG od 1987. i SULU od 2011, a radi kao gostujući profesor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Aldemar Ibrahimović
Aldemar Ibrahimović(Foto: Privatna arhiva)

Za svoj rad osvojio je nagradu ULUCG „Milunović, Stijović, Lubarda“ 1998, nagradu na proljećnom likovnom salonu Kluba likovnih umjetnosti „Sopoćani“ u Srbiji 1996, nagradu za slikarstvo Crnogorskog likovnog salona na Cetinju 2012,  te opštinsku nagradu „30. septembar“ u Rožajama 2000.

Aldemar Ibrahimović
Aldemar Ibrahimović(Foto: Privatna arhiva)

Od 1987-2017. imao je dvadesetak samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Njemačkoj, Luksemburgu i  Francuskoj, a učestvovao je u brojnim kolektivnim izložbama, među kojima su „Salon Petra Lubarde“, galerija „Miodrag Dado Đurić“ 2015, prvi Međunarodni festival umjetnosti „Slavjanski Art festival“ u Francuskoj 2010, Pogled na savremenu crnogorsku umjetnost, galerija „Karaš“ u Hrvatskoj 2008, izložba crnogorskih umjetnika „Bilježi decenije“, galerija KSCG u Francuskoj 2005, treće Bijenale jugoslovenskog pejzaža u Srbiji 2002), Recento crnogorskog slikarstva u Austriji 2000.


Najčitanije iz sekcije Zabava