Veljović pozvao bivše rožajske policajce da se vrate u Crnu Goru - Vijesti.me
GARANTUJE SIGURNOST

Veljović pozvao bivše rožajske policajce da se vrate u Crnu Goru

On je zaključio da je Crna Gora apsolutno bezbjedna destinacija, sa stabilnim javnim redom i mirom u kontinuitetu.

veselin veljovic
veselin veljovic (Foto: Arhiva \"Vijesti\")

Direktor Uprave policije Veselin Veljović pozvao je bivše policajce iz Rožaja, Envera Dacića, Mithata Nurkovića i Suada Muratbašića, da se vrate u Crnu Goru, poručujući im da nemaju razloga da se plaše za svoju i sigurnost svojih porodica.

Dacić i Nurković, bivši granični policajci, napustili su sa porodicama Crnu Goru zbog, kako su naveli, prijetnji koje su dobijali nakon što su počeli javno da govore o švrecu na crnogorskoj granici sa Kosovom. Nakon njih, Crnu Goru je napustio i bivši policajac Muratbašić.

Veljović je agenciji MINA rekao da bivši policajci, kao i sve druge osobe koje su napustile Crnu Goru jer su smatrale da u državi nijesu bezbjedne, nemaju razloga da se boje za svoju i sigurnost svojih porodica.

"U Crnoj Gori mogu i treba da se osjećaju bezbjedno i Uprava policije im garantuje bezbjednost i ličnu sigurnost, tako da nema objektivnih prepreka za njihov povratak", poručio je Veljović.

Na pitanje kako se policija sprema za predstojeću turističku sezonu, Veljović je kazao da Uprava policije, u saradnji sa drugim nadležnim organima, preduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi ljetnja sezona protekla bezbjedno.

Veljović je kazao da je, kao i prethodnih, i ove godine formiran Operativni štab Ljeto 2011, kojim rukovodi njegov pomoćnik Nikola Janjušević i čiji su članovi starješine svih operativnih struktura na terenu.

Veljović je objasnio da Operativni štab redovno zasjeda i da je usvojio plan aktivnosti Bezbjedna turistička sezona 2011, koji podrazumijeva niz kompleksnih operativnih i drugih policijskih aktivnosti, koje je potrebno sprovesti na terenu kako bi ljetnja turistička sezona protekla na bezbjedan način.

"Zbog očekivanog priliva i tranzita velikog broja turista kroz Crnu Goru, iz centralnih i sjevernih područnih jedinica policije i drugih policijskih struktura na terenu na primorje će biti upućen jedan broj policijskih službenika, kao ispomoć kolegama u primorskim jedinicama policije", kazao je Veljović.

On je zaključio da je Crna Gora apsolutno bezbjedna destinacija, sa stabilnim javnim redom i mirom u kontinuitetu.


Najčitanije iz sekcije Zabava