Vuković sa Tandersima osvojio japanski Kurovašiki kup - Vijesti.me
ODBOJKA

Vuković sa Tandersima osvojio japanski Kurovašiki kup

Veselin Vuković
Veselin Vuković (Foto: Privatna arhiva)

U šestom finalu u tri sezone na klupi JT Tandersa, Veselin Vuković se domogao i trećeg trofeja - proslavljeni crnogorski odbojkaški trener je sa timom iz Hirošime osvojio Kurovašiki kup, takmičenje u Japanu koje se održava od 1952. godine u Osaki, uz učešće 16 timova iz dvije lige.

Tandersi su u finalu savladali JTEKT sa bugarskim asom Matejom Kazijskim, sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:18).

Na putu do finala, Vukovićev tim je redom savladao Cukubu Univerzitet (3:0), Tojotu (3:1), JTEKT (3:0), u četvrtfinalu Sakai Blejzers (3:1) te u finalu Santori (3:1).

"Mislim sa smo pokazali najviše i stvarno zasluženo osvojili trofej, imajući u vidu da smo dobili četiri utakmice protiv ekipa iz Prve lige, po dva puta sa 3:0 i 3:1.Iz utakmice u utakmicu smo dizali formu i u finalu smo bili vrlo ubjedljivi, a JTEKT je u polufinalu "prebio" šampiona Tojodu. Odigrali smo taktički dobro, bili strpljivi kada je trebalo, imali smo janu ideju u svakom času. Jednostavno, osjećao se onaj pobjednički mentalitet od prošle godine", rekao je "Vijestima" Veselin Vuković.

Tandersi su ove sezone igrali i finale Kupa Cara (Kup Japana), ali su ga izgubili od novog šampiona, Tojode Gosei sa 3:1.

Vuković i njegovi izabranici ove sezone nijesu uspjeli da odbrane titulu, koju su osvojili prošle sezone, prvi put u 85-godišnjoj istoriji kluba. U ligaškom dijelu su zauzeli peto mjesto...


Najčitanije iz sekcije Zabava