Opra Vinfri najbolje kotirana

Nagrađeno je ukupno 15 žena iz medija i zabave, a na listi su se našle Bijonse, Rijana, Tejlor Svift

3126 pregleda 0 komentar(a)
Opra Vinfri, Foto: Reuters
Opra Vinfri, Foto: Reuters

Pjevačice Rijana, Bijonse i Tejlor Svift našle su se na Forbsovoj listi 100 najmoćnijih žena na svijetu u 2021. godini, a nagrađeno je ukupno 15 žena iz medija i zabave. Najbolju poziciju kada se radi o ovoj sferi zauzela je Opra Vinfri na broju 23.

Rijana, koja je nedavno proglašena nacionalnim herojem novoosnovane republike Barbados, zauzela je 68. mjesto na listi. Forbs je također otkrio da je pjevačica hita "Diamonds" sada milijarderka, zahvaljujući uspjehu njene kozmetičke linije Fenty Beauty.

U suvlasništvu francuskog luksuznog brenda LVMH, marka proizvoda za ljepotu je u 2020. zaradila preko 550 miliona dolara.

Bijonce se našla na 76. mjestu Forbsove liste. Biznis magazin pripisuje bivšoj pjevačici grupe "Destiny's Child" zaradu od ukupno 250 miliona dolara tokom turneje "On The Run II" sa suprugom Džej Zi-jem.

Zaradivši mjesto broj 78, Tejlor Svift je ove godine oborila više muzičkih rekorda. Njen album “Folklore” iz 2020. postao je prvi album u godini pandemije koji je prodat u milion primjeraka.

Pjevačicina kompilacija ponovo objavljenih pjesama s albuma "Red (Taylor's Version)" postala je njen 10. album koji je zauzeo prvo mjesto na Bilbordovoj listi Top 200.

Kada se radi o drugim sferama pored muzike, procijenjena ukupna neto vrijednost voditeljke Opre Vinfri od 2,6 milijardi dolara katapultirala ju je na 23. mjesto na Forbsovoj listi, te je predstavljena kao medijski mogul i krunisana za najmoćniju ženu u medijima i zabavi ove godine .

Glumica Riz Viterspun zauzela je 74. mjesto, nakon što je u avgustu ove godine kupljena njena kompanija "Hello Sunshine", po procijenjenoj vrijednosti od 900 miliona dolara.

Prvo mjesto liste ne veže se za zabavnu industriju i pripalo je bivšoj supruzi osnivača Amazona Džefa Bezosa, Mekenzi Skot s procijenjenom neto vrijednošću od 59,2 milijarde dolara i 25 posto udjela u dionicama giganta e-trgovine.

Bonus video: