Bivši agent CIA: Ubio sam Merilin Monro - Vijesti.me
PRIJETNJA PO AMERIKU

Bivši agent CIA: Ubio sam Merilin Monro

“Imamo dokaz da je spavala ne samo sa Džonom Kenedijem, već i sa Fidelom Kastrom. Moj šef, Džimi Hejvort je rekao da ona mora umrijeti. Uradio sam to za Ameriku! Ona je mogla da prenese informacije komunistima, a to nismo smjeli da dozvolimo“, izjavio je Hodžis

Merilin Monro
Merilin Monro (Foto: Shutterstock)

Normand Hodžis (78) bivši operativac  CIA, koji je na samrti, tvrdi da je izvršio 37 ubistava za vladu SAD između 1959. i 1972, uključujući i likvidaciju filmske dive Merilin Monro.

On tvrdi da je  po naređenju službe lišavao života potencijalne prijetnje po državu. Među njegovi žrtvama bilo je, navodi, političkih aktivista, novinara,  naučnika i umjetnika.

Zbog ubistva Monro se, dodaje, ne kaje jer je postala „pretnja za bezbjednost zemlje“.

“Imamo dokaz da je spavala ne samo sa Džonom Kenedijem, već i sa Fidelom Kastrom. Moj šef, Džimi Hejvort je rekao da ona mora umrijeti, ali da to mora izgledati kao samoubistvo ili predoziranje. Nikada prije toga nisam ubio ženu, ali sam poslušao naređenje. Uradio sam to za Ameriku! Ona je mogla da prenese informacije komunistima, a to nismo smjeli da dozvolimo“, izjavio je Hodžis kojeg u bolnici obezbjeđuje, a istraga je u problemu jer su svi akteri ove priče preminuli.

Smrt Merilin Monro, koja se prema dokumentima predozirala tabletama 1962, predmet je mnogih teorija zavjere. 


Najčitanije iz sekcije Zanimljivo